Κλείσιμο

Φίλης: Δημοκρατική παρέμβαση οι αντιδράσεις μας στους «Παραιτηθείτε»

«Δημοκρατική παρέμβαση χαρακτήρισε τις κυβερνητικές αντιδράσεις κατά της διαδήλωσης με κεντρικό μήνυμα «Παραιτηθείτε», ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα, ο Νίκος Φίλης υποστήριξε πως οι αντιδράσεις των κυβερνητικών στελεχών στην διαδήλωση, βοήθησε «να αποκαλυφθούν όσοι δοκίμασαν να κρυφτούν πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο «έγινε σαφές ότι δεν μπορεί να ασκείται πολιτική με hastag».

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης πολιτών έξω από την Βουλή, αρκετοί ήταν οι βουλευτές που δεν είχαν αφήσει ασχολίαστη την συγκέντρωση. «Πού είναι ο κύριος με τη σαμπάνια; Λειψανδρία στους "Παραιτηθείτε" ή θα κάνει εμφάνιση αργότερα;», έγραφε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. 





«Μετά την τελετή προσφέρουν καφέ και κονιάκ με κολλαγόνο στην Ψαρρού», έγραφε από τον δικό του λογαριασμό ο Πάνος Καμμένος.



«Σοβαρά τώρα: τέτοιο κάζο ούτε οι πιο απαισιόδοξοι από την αντιπολίτευση δεν το περίμεναν (...) Συγκεντρώσεις κατσαρόλας στην Ελλάδα δεν περνάνε», έγραψε, μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός υγείας, Παύλος Πολάκης.

«Μένουμε στην εξουσία γιατί ο λαός θέλει να μείνουμε στην εξουσία. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τον Σεπτέμβριο νέα λαϊκή εντολή με βάση τα αποτελέσματα της σκληρής διαπραγμάτευσης και των οδυνηρών συμβιβασμών του Ιουλίου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Παιδείας.

O Νίκος Φίλης κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «στοχοποιεί» την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, επιλέγοντας την τακτική της «δολοφονίας χαρακτήρων, δηλαδή, με τον διασυρμό και την ηθική εξόντωση του πολιτικού αντιπάλου».

Ως προς της αλλαγές στον εκλογικό νόμο, τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής, ως πάγιο εκλογικό σύστημα διεξαγωγής όλων των εκλογικών αναμετρήσεων.

Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας