Δένδιας: Ακούστε το σύνθημα, παραιτηθείτε - «Ρωμαϊκή λεγεώνα» οι Αγανακτισμένοι

Οξύτατη και ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο Νίκος Δένδιας κλιμακώνοντας την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τη ΝΔ με αιχμή την αυριανή διαδήλωση του κινήματος «Παραιτηθείτε» και τις απαξιωτικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιφύλασσε μία «πληρωμένη» απάντηση στους υπουργούς και τους βουλευτές της κυβέρνησης και δράττοντας της ευκαιρίας της ομιλίας του για τον αναπτυξιακό νόμο στην Ολομέλεια, σχολίασε άκρως ειρωνικά: «Εγώ δεν θα πάω αλλά αν κάποιος από εμάς πάει σας παρακαλώ μην του επιβάλλετε ποινή. Δείτε τον με επιείκεια. Μπορεί να κάνουμε ότι θέλουμε να πάμε ή όχι, αλλά εσείς κάντε μου τη χάρη – ακούστε το σύνθημα της εκδήλωσης “Παραιτηθείτε”».

Ο κ. Δένδιας μάλιστα φρόντισε να υπενθυμίσει τη στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ την εποχή των «Αγανακτισμένων» και όχι μόνο αποδίδοντάς τους σκωπτικά τον χαρακτηρισμό «Ρωμαϊκή λεγεώνα», για να βάλλει εναντίον τους με σφοδρότητα, τονίζοντας: «εγώ ήμουν εδώ μέσα όταν εσείς ήσασταν παρατεταγμένοι έξω ως ρωμαϊκή λεγεώνα. Τώρα αποκτήσατε άλλη αίσθηση της συνταγματικής ευαισθησίας και μάλιστα με ανακριτικό τρόπο είμαστε υποχρεωμένοι να λογοδοτήσουμε σε εσάς αν θα διαδηλώσουμε αύριο κάπου».

Ο «γαλάζιος» βουλευτής
καταλόγισε εκ νέου στην κυβέρνηση «ασύστολα ψεύδη» και επιχειρώντας αφενός μεν να ενισχύσει τα λεγόμενα του αφετέρου δε να επιτεθεί στο Γιώργο Σταθάκη αναφέρθηκε στα στοιχεία πρόσφατης δημοσκόπησης, αναφέροντας: «σκέφτηκα ότι ίσως πρέπει η ελληνική κοινωνία να σας ζητήσει συγγνώμη γιατί όπως τα παρουσιάσατε, ευθέως ξεκάθαρα είπατε στο λαό τι πρέπει να περιμένει, και τώρα αδίκως παραπονιέται εναντίον της κυβέρνησής σας. Τότε γιατί το 86% των πολιτών αποδίδει στην κυβέρνησή σας τον χαρακτηρισμό “ψεύτης”. Δηλαδή 1 στους 2 δικούς σας ψηφοφόρους;».

Από τα πυρά του
Νίκου Δένδια δεν ξέφυγε ούτε το σύνθημα «δίκαιη ανάπτυξη», που προωθεί επικοινωνιακά η κυβέρνηση, το οποίο ο ίδιος αντέστρεψε υποστηρίζοντας ότι «δεν υπηρετείτε τη δίκαιη ανάπτυξη, αλλά μια άδικη πτώχευση».

Αναφορικά, δε, με το κοινωνικό κράτος, που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, απαρίθμησε τους φόρους που έχει επιβάλει επί της διακυβέρνησής της, για να καταλήξει στη μομφή ότι «τι κοινωνικό κράτος και ευαισθησία είναι η επιβολή τόσων φόρων; Ότι κάνετε μόνο παλαιοκομματική μεθόδευση αισχίστου είδους είναι».
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr