Κλείσιμο

Βούτσης: Ήταν γνωστή από τον Οκτώβριο η διάταξη για τις offshore - Σημασία έχει πόση προσοχή έδωσε ο καθένας

Τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί νομοθέτησης εν κρυπτώ επιχείρησε να αποσείσει ο Πρόεδρος της Βουλής και ταυτόχρονα να αμβλύνει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή την περίφημη διάταξη για τις εξωχώριες εταιρίες πολιτικών προσώπων, υποστηρίζοντας ότι η επίμαχη ρύθμιση ήταν γνωστή από τον Οκτώβριο.

Μετά την ενημέρωση της Διάσκεψης των Προέδρων για την απόφαση της κυβέρνησης να τροποποιήσει την εν λόγω ρύθμιση μέσω τροπολογίας που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή, ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας με τους κοινοβουλευτικού συντάκτες και προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ισχυρίστηκε ότι το περίφημο άρθρο 178 του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου ήταν γνωστή από τον Οκτώβριο, καθώς αποτελούσε μέρος της πρότασης της ομάδας Greco σχετικά με τις αλλαγές στο νόμο του Πόθεν Έσχες και τις Αρχές που θα ελέγχουν τις δηλώσεις, καθώς και τον Κώδικα Δεοντολογίας των βουλευτών.

«Περί αυτού πρόκειται και ήταν γνωστό. Δηλαδή ήταν μέσα στην ύλη της διαπραγμάτευσης από την πρώτη στιγμή. Τώρα πόσο έδωσε προσοχής ο καθένας, πόσο θα μπορούσε να θωρακιστεί παραπάνω με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, γι’ αυτό υπάρχει ο δημόσιος διάλογος. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία για αύριο και θα κλείσει αυτό το θέμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Βούτσης, αποφεύγοντας, ωστόσο, να σχολιάσει γιατί η κυβέρνηση προχωρά σε αλλαγή του νόμου εφόσον δεν θεωρεί ότι η ίδια έπραξε κάτι λάθος.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι σήμερα το βράδυ ή αύριο θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νομός, με στόχο να ξεκινήσει η επεξεργασία του την Παρασκευή στις αρμόδιες Επιτροπές και να συζητηθεί με την κανονική διαδικασία, συνεπώς να ψηφιστεί έπειτα από 10 έως 15 ημέρες.

Όσο για το πώς θα λειτουργήσει το καλοκαίρι το Κοινοβούλιο; Ο Νίκος Βούτσης επανέλαβε όσα είχε πει πρόσφατα ότι δεν θα υπάρξουν θερινά τμήματα, ανακοινώνοντας ότι η Βουλή θα κλείσει φέτος για καλοκαιρινές διακοπές από τις 4 μέχρι τις 25 Αυγούστου.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά