Ποτάμι: Πρόσκληση σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα για την κατάργηση της διάταξης για τις offshore.

Ανοιχτό κάλεσμα συνεννόησης με στόχο να υπάρξει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για όσες διατάξεις επιτρέπουν ή αφήνουν ανοιχτή τη δυνατότητα σε πολιτικούς να δραστηριοποιούνται σε offshore εταιρείες, απευθύνει προς όλα τα δημοκρατικά κόμματα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, μετά τον πολιτικό σεισμό που προκάλεσε η επίμαχη ρύθμιση που ψηφίστηκε με το πολυνομοσχέδιο και χαρακτηρίστηκε από την αντιπολίτευση το λιγότερο «σκανδαλώδης».

«Η κοινωνία απαιτεί από όλους μας καθαρές λύσεις και όχι ένα παιχνίδι διαρροών και τεχνικών ή νομικών συζητήσεων που συσκοτίζουν αντί να φωτίζουν τις σχέσεις της πολιτικής με το χρήμα», τονίζει το Ποτάμι.

Στην ίδια ανακοίνωση προσθέτει ότι οι υπουργοί, οι βουλευτές, οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων και όλοι όσοι ορίζονται σε πολιτικές θέσεις δεν μπορούν να έχουν αδιαφανείς επιχειρηματικές δραστηριότητες εντός ή εκτός Ελλάδας και καταλήγει «ειδικά σε μια περίοδο κρίσης δεν είναι δυνατόν οι πολιτικοί κάθε βαθμίδας να διατηρούν εκτός Ελλάδας τους κύριους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ελπίζουμε ότι όλοι οι Βουλευτές θα συνηγορήσουν ώστε να δοθούν τις επόμενες μέρες οριστικές και ξεκάθαρες απαντήσεις».
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά