Χατζηδάκης: Γιατί δεν παίρνει πίσω τη διάταξη για τις offshore η κυβέρνηση;

Για το λόγο που η κυβέρνηση αρνείται να άρει τη διάταξη για τις εξωχώριες εταιρείες αναρωτήθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Ποιοι καλύπτονται; γιατί δίνει αυτή τη μάχη η κυβέρνηση;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να οχυρωθεί κάτω από μια παράξενη επιχειρηματολογία και παραμένει στη θέση της αντί να τείνει ευήκοον ους στην αντιπολίτευση.... Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που μιλούσε κάθε τρεις και λίγο για offshore και έρχεται και τις επιτρέπει για βουλευτές και υπουργούς ποια είναι η ηθική νομιμοποίηση;» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Το πράγμα είναι ξεκάθαρο... Μια μόνο πολιτική νομιμοποίηση υπάρχει για την κυβέρνηση, να πάρει πίσω τη διάταξη. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να είναι μόνο τίμια πρέπει και να φαίνεται... Γιατί δεν την παίρνει πίσω τη διάταξη; είναι κάτι πάρα πολύ απλό» πρόσθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η κοινή γνώμη αναμένει από την αξιωματική αντιπολίτευση πειστική εναλλακτική λύση την οποία και το κόμμα θα ξεδιπλώσει το προσεχές διάστημα (σ.σ ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι οι βασικοί άξονες του προγράμματος της ΝΔ θα παρουσιαστούν στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο).

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στους εταίρους ότι πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4% επί τρία χρόνια δεν είναι και στις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές. Η ΝΔ θα αντιπροτείνει χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, με έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις περικοπές δημόσιων δαπανών.

«Σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση που υπονομεύει την ανάπτυξη, βασιζόμενη στους φόρους, ενώ κλαίει για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις» δήλωσε σκωπτικά.
Πηγή: skai.gr