Ανασχηματισμός και πάλι στο προσκήνιο

Το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης αμέσως μετά την ψήφιση των τελευταίων προαπαιτουμένων και την εκταμίευση της δόσης από τους εταίρους, δηλαδή το επόμενο διάστημα και όχι το φθινόπωρο όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επανέρχεται στο προσκήνιο στον απόηχο της συμφωνίας με τους εταίρους σύμφωνα με την Καθημερινή. 

Η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup
και η αναφορά σε μελλοντική διευθέτηση του χρέους μπορεί να δημιουργούν σκηνικό σταθερότητας για τη χώρα, αλλά, παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες στο Μέγαρο Μαξίμου, αποδεικνύονται ανεπαρκείς για την ανάταξη του πολιτικού κλίματος.

Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας είχε επενδύσει στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης για τη σταδιακή ανάκαμψη τόσο της προσωπικής του εικόνας όσο και των δημοσκοπικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, στις μετρήσεις της κοινής γνώμης
καταγράφεται αποδοκιμασία των κυβερνητικών χειρισμών στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ενώ πολύ χαμηλές είναι οι προσδοκίες για ανάκαμψη της οικονομίας το επόμενο διάστημα.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι ο κ. Αλ. Τσίπρας έχει επιλέξει να απουσιάζει από το «πρώτο πλάνο» της επικοινωνιακής διαχείρισης των αποτελεσμάτων του Eurogroup και το βάρος της στήριξης της συμφωνίας έχει αναλάβει να σηκώσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, ενώ κυβερνητικά στελέχη αναγνωρίζουν πως το κλίμα στο εσωτερικό της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον εξαιρετικά βαρύ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της Καθημερινής εδώ. 
Πηγή: Η Καθημερινή, Κωστής Π. Παπαδιόχος