Πλήρης κάλυψη Μαξίμου σε Κυρίτση - «Αυτή είναι η ταξική μας προσέγγιση»

Πλήρη κάλυψη στον Γιώργο Κυρίτση από το Μαξίμου με αφορμή τη δήλωσή του ότι τα νέα μέτρα θα επιβαρύνουν όσους ψηφίσαν ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα.

«Δεν έκανε καμία λάθος δήλωση, αυτή είναι η ταξική προσέγγιση που έχει η κυβέρνηση» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Πάντως οι δηλώσεις Κυρίτση προκαλούν αντιδράσεις και εντός του ΣΥΡΙΖΑ με τον υφυπουργό εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα να δηλώνει στον ΣΚΑΙ τη σαφή διαφοροποίησή του λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να ακολουθήσει την πρόταση και ότι δεν υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα στους πολίτες της χώρας».

Αποστάσεις τήρησε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη η οποία ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με τη δήλωση Κυρίτση και εκτίμησε ότι ελέγχθη ρητορικά.

«Οι Έλληνες συνεισφέρουν στα βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους και όχι με το τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα ή στις εκλογές», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Ο Γιώργος Κυρίτσης,
εμμένοντας ουσιαστικά στη θέση που είχε διατυπώσει, επιχείρησε να ταυτίσει το κίνημα «Μένουμε Ευρώπη» με τις «πιο εύπορες τάξεις».

Η πολιτική εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μετακύληση ενός κομματιού των βαρών από τους ασθενέστερους στους πιο εύπορους, πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή: skai.gr