Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Στο Eurogroup ο Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα

Πυρά κατά του πρωθυπουργού για τη συμφωνία της 24ης Μαΐου εξαπέλυσε το Σάββατο ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

«Στο Eurogroup ο Αλέξης Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα. Πέρασε κάτω από τον πήχη που ο ίδιος έθεσε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιπαραβάλλοντας την πολιτική του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος σαν σήμερα πριν από 37 χρόνια υπέγραφε τη Συμφωνία Ένταξης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «τυχοδιώκτη» τον πρωθυπουργό ο οποίος όπως είπε θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας. Παράλληλα υποστήριξε ότι την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στοίχισε στον ελληνικό λαό 21 δισ. ευρώ. 

«Χαρακτηρίζουν τα μέτρα που οι ίδιοι ψήφισαν ως άδικα και αντισυνταγματικά. Και τολμούν να παραμένουν στη θέση τους» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης

«Η απόσταση μεταξύ του απομονωμένου κ. Τσίπρα και της κοινωνίας μεγαλώνει περισσότερο κάθε μέρα» τόνισε. «Ο Μανώλης Γλέζος έχει πει: ‘‘Ζητώ συγγνώμη από τον λαό που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα’’.Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Αλέκος Αλαβάνος, όλοι του γύρισαν την πλάτη» σχολίασε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε δε ότι «δεν συμφωνώ με την στρατηγική του ώριμου φρούτου». «Το φρούτο έχει ήδη σαπίσει. Και στη σήψη του δεν πρέπει να παρασύρει τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η ΝΔ κατάφερε τη μεγαλύτερη δημοσκοπική ανατροπή των τελευταίων ετών. «Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν αυξημένες προσδοκίες από μας» υπογράμμισε.

Παράλληλα, έκανε έμμεση αναφορά και στον Γιώργο Κυρίτση επαναλαμβάνοντας ότι «όλοι οι Έλληνες, είτε ψήφισαν ΝΑΙ είτε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, έχουν γονατίσει από τα μέτρα Τσίπρα.»

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι εταίροι γίνονται δυστυχώς πιο απαιτητικοί λόγω της αναξιοπιστίας Τσίπρα, και ότι ο δημοσιονομικός κόφτης είναι το τίμημα αυτής της έλλειψης εμπιστοσύνης.

«Απέναντι στην Ελλάδα της αξιοκρατίας, η Κυβέρνηση αντιπαρατάσσει τη νομιμοποίηση των πλαστών πτυχίων» παρατήρησε, ενώ όπως τόνισε η ΝΔ επιμένει στην καθολική εφαρμογή του εγγυημένου εισοδήματος. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε ότι οι οικονομικοί στόχοι που έχει θέσει το κόμμα για 4% ανάπτυξη ετησίως και 120.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο είναι
απολύτως εφικτοί. «Το δικό μας σχέδιο θα σπάσει τον φαύλο κύκλο της στασιμοχρεοκοπίας που ζούμε σήμερα» υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ συνεδριάζει προκειμένου να εκλέξει τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος. Η Εκτελεστική Γραμματεία απαρτίζεται από 15 πρόσωπα. Ex officio συμμετέχουν ο πρόεδρος, οι δύο αντιπρόεδροι, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο διευθυντής του κόμματος. Οι υπόλοιποι οκτώ είναι αιρετοί, τέσσερις βουλευτές και τέσσερις εξωκοινοβουλευτικοί.

Για τις τέσσερις εξωκοινοβουλευτικές αιρετές θέσεις υποψήφια είναι έξι μέλη της Πολιτικής Επιτροπής: Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, οι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Δήμητρα Λυγούρα, ο πρώην γραμματέας Οργανωτικού επί Αντώνη Σαμαρά, Κώστας Κόλλιας, ο διευθυντής του γραφείου του Άδωνι Γεωργιάδη, Στέφανος Σταμούλης και ο Θόδωρος Δόντσιος, προερχόμενος από τον τομέα συνδικαλιστικού.

Για τις τέσσερις
αιρετές θέσεις βουλευτών- ευρωβουλευτών υπέβαλαν υποψηφιότητα ισάριθμα «γαλάζια» στελέχη: Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του πρόσφατου συνεδρίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, ο αρχαιότερος εν ενεργεία βουλευτής Γιάννης Τραγάκης και ο Γιώργος Βλάχος.

«Τουλάχιστον προκλητικό» χαρακτηρίζει η Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της για τη σημερινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ, το «να υποδύεται ο κ. Μητσοτάκης τον πολιτικό που εμφανίστηκε μόλις εχθές πάνω στην γη, με μοναδικό του σκοπό να υπερασπιστεί τους αδύναμους και το δημόσιο συμφέρον».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει επίσης ότι «αποτελεί έκφραση αισθήματος ήττας η οργή που εκδηλώνει για το γεγονός ότι η αξιολόγηση έκλεισε, και μια περίοδος πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής ανάκαμψης έχει ήδη ξεκινήσει».

«Του ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο, γιατί η παραμονή του στην αντιπολίτευση θα είναι μακρά», αναφέρει η κ. Γεροβασίλη.

«Παρότι τα αποτελέσματα του Eurogroup τον διέψευσαν παταγωδώς εκείνος συνεχίζει ακάθεκτος το ρεσιτάλ καταστροφολογίας» λέει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στη σημερινή ομιλία του κ. Μητσοτάκη. 

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ξεμείνει από επιχειρήματα και παρουσιάζεται ξανά ως ο μέγας μεταρρυθμιστής, «βαφτίζοντας μεταρρυθμίσεις τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις χάρες στη διαπλοκή και στους ημετέρους».

Τέλος το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι ο κ. Μητσοτάκης για να λύσει το αδιέξοδο του κόμματός του, ζητά πάλι εκλογές. «Απευθύνεται σε αμνήμονες, όμως κανείς δεν έχει ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες ούτε της κυβέρνησης ΝΔ, ούτε της υπουργίας του. Κανείς δεν έχει ξεχάσει το σάπιο κατεστημένο που διέλυσε τη χώρα».

Πηγή: skai.gr