Αγωγή Παπαθανασίου κατά Κουλούρη

Αγωγή κατά του βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Κίμωνα Κουλούρη, κατέθεσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, με αφορμή τους ισχυρισμούς του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης περί χρηματοδότησης του κ. Παπαθανασίου κατά τον προεκλογικό του αγώνα από τη γαλάκτοβιομηχανία ΦΑΓΕ. Παράλληλα ο κ. Παπαθανασίου πέρασε στην αντεπίθεση, καταγγέλοντας ότι το χειμώνα του 2003, επί υπουργίας Κουλούρη χάθηκε φάκελος που αφορούσε υπόθεση με μουχλιασμένα γιαούρτα. Επιπρόσθετα, κατηγορώντας εμμέσως τη Β. Παπανδρέου, διερωτώμενος εάν είναι αλήθεια πως η μοναδική φορά που υπουργός Ανάπτυξης ακύρωσε απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν όταν η Επιτροπή απαγόρευσε την εξαγορά της εταιρείας Βοσινάκη από τη ΦΑΓΕ. Απαντώντας η κυρία Παπανδρέου είπε ότι η απόφαση αυτή αφορούσε στη διάσωση 180 θέσεων εργασίας από μία επιχείρηση που ήταν στα πρόθυρα να βάλει λουκέτο. Στο σίριαλ της σκανδαλολογίας προστέθηκε και η καταγγελία των εργαζομένων στον ΕΦΕΤ οι οποίοι υποστήριξαν ότι ουδέποτε ο φορέας εισέπραξε πρόστιμο 100.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στην εταιρίας ΚΟΛΙΟΣ, επί υπουργίας Κουλούρη, για την υπόθεση που είχε αποκαλύψει ο ΣΚΑΪ με τη λιστέρια στη φέτα. Παράλληλα οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι ο τέως υφυπουργός Ανάπτυξης Κίμωνας Κουλούρης υποβάθμισε το έργο των υπαλλήλων.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Παπαθανασίου με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη κατά του κ. Παπαθανασίου αναφέρει: «Δυστυχώς ο κ. Κουλούρης, μολονότι του έδωσα τη δυνατότητα να ανακαλέσει τα όσα συκοφαντικά υποστήριξε στα ΜΜΕ εναντίον μου, όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά με απείλησε και με νέες εκπλήξεις. Θα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να μας τις αποκαλύψει ενώπιον της δικαιοσύνης». Παράλληλα διευκρινίζει ότι το ποσό των 300.000 ευρώ που ζητά να του επιδικαστεί θα το διαθέσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ και έκανε λόγο για «ενορχηστρωμένη προσπάθεια από την αντιπολίτευση προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα σκανδαλολογίας».
Αναφερόμενος στην ημερομηνία λήξης γάλακτος ο κ. Παπαθανασίου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιμένει στην επιμήκυνσή της, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός και μικρότερες τιμές.
Απαντώντας ο κ. Κουλούρης διερωτήθηκε γιατί ο κ. Παπαθανασίου δεν τήρησε την δημόσια δέσμευσή του για αγωγή και μήνυση στα ποινικά δικαστήρια. «Είναι προφανές, ανέφερε, ότι ο υφυπουργός φοβάται τη δημόσια αντιπαράθεση στη Βουλή και το δικαστήριο όπου εκεί θα αναδειχθούν τα πραγματικά γεγονότα». Συνεργάτες του Κίμωνα Κουλούρη σχολίαζαν ότι για πρώτη φορά βουλευτής μηνύει άλλον βουλευτή, καθώς και ότι ο κ. Κουλούρης μιλά για την πολιτική, ενώ ο κ. Παπαθανασίου οδηγεί την υπόθεση στα δικαστήρια. Επέμεναν, μάλιστα, ότι για την υπόθεση θα υπάρξουν εκπλήξεις.
«Η αγωγή είναι ένας νόμιμος τρόπος για να διεκδικήσεις το δίκιο του» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ενώ σε ερώτηση τί απαντά σε αυτό που ακούγεται ότι βουλευτής της ΝΔ ήταν αυτός που ενημέρωσε τον κ. Κουλούρη για την πολιτική συγκέντρωση του κ. Παπαθανασίου, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε: «η υπόθεση πήγε στη δικαιοσύνη και θα περιμένουμε τη δίκη». Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θέλησε να στείλει ένα ακόμα μήνυμα προς τους υπουργούς λέγοντας χαρακτηριστικά: «θα υπήρχε πρόβλημα εάν ήταν αλήθεια», απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχουν εσωκομματικές διαμάχες μεταξύ υπουργών.
«Υπάρχει κλίμα προβληματισμού, το οποίο είναι αναστρέψιμο και δεν είναι βαρύ για την κυβέρνηση» δήλωσε ο υπουργός Αμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι όσα είπε ο πρωθυπουργός περί μηδενικής ανοχής αφορούν ολόκληρη την κυβέρνηση χωρίς να υπάρχουν διακρίσεις, αλλά ούτε και «μαχαιρώματα», ενώ σε ερώτηση για την αγωγή που κατέθεσε ο κ. Παπαθανασίου εναντίον του κ. Κουλούρη, ανέφερε ότι είναι φυσικό πως όταν θίγεται η τιμή και η υπόληψή σου και ξεφεύγει ο δημόσιος διάλογος με υπερβολές να προσφεύγεις στη Δικαιοσύνη για να υπερασπιστείς την τιμιότητά σου.
Πηγή: skai.gr