Μητσοτάκης: Ακραία φαυλότητα αν μείνουν στο Δημόσιο εργαζόμενοι με πλαστά πτυχία

«Ελπίζω η κυβέρνηση να μην φτάσει στο ακραίο σημείο φαυλότητας να επιτρέψει [...] σε υπάλληλους με παράνομους τίτλους σπουδών να παραμένουν στο Δημόσιο», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να δρομολογεί διαδικασία εξετάσεων με στόχο τη νομιμοποίηση πλαστών τίτλων σπουδών 2.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση προκαλεί τους νέους που αποκτούν «με το σπαθί τους» τα πτυχία τους, τους αδιόριστους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, αλλά και τους πολίτες που περιμένουν αξιοκρατία στο Δημόσιο που συντηρούν με τους φόρους τους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέκεται στην προσωπική του εμπειρία με το πρόβλημα των πλαστών πτυχίων από τη θητεία του ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και αναφέρει πως χάρη στις προσπάθειες που έγιναν τότε αναδείχτηκαν προβλήματα σε 2.000 πτυχία δήθεν αριστούχων.

«Θέλουμε να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα με αξιοκρατία. Οι πολίτες απαιτούν και μαζί τους απαιτώ από την Κυβέρνηση να κάνει, επιτέλους, σε κάτι, το σωστό», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

Ερώτηση όπου κάνουν λόγο για ενδεχόμενο νομιμοποίησης πλαστών τίτλων σπουδών 2.500 δημοσίων υπαλλήλων μέσω εξετάσεων «πλυντήριο», έχουν καταθέσει στη Βουλή πέντε βουλευτές του Ποταμιού.
Πηγή: skai.gr