Θεοχαρόπουλος: Η Ειδομένη και το Ελληνικό θα έπρεπε να έχουν εκκενωθεί ... εχθές

Αμέσως μετά την συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε για τις εξελίξεις στο προσφυγικό πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει εκκενώσει την Ειδομένη και το Ελληνικό εδώ και αρκετό καιρό και υπογράμμισε πως θα πρέπει άμεσα να υπάρξουν εξελίξεις με την εξεύρεση δομών φιλοξενίας.

Αναλυτικά ο κύριος Θεοχαρόπουλος σημείωσε:

«Αυτά τα οποία έγιναν το προηγούμενο διάστημα στην Ειδομένη ήταν ντροπιαστικά για τη χώρα μας και την Ε.Ε. Πρέπει να εκκενωθεί ο χώρος το συντομότερο δυνατό, έπρεπε να γίνει χθες. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και στο Ελληνικό άμεσα, εντός του Ιουνίου να έχει εκκενωθεί. Και βέβαια ο Πειραιάς. Για να γίνουν όλα αυτά όμως χρειάζεται να υπάρχουν και δομές. Και εδώ πρέπει να συνεισφέρουν και να υπάρξει συντονισμός στην κυβέρνηση. O Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κ. Καμμένος αντί να ψηφίζει εγκληματικές και αντισυνταγματικές διατάξεις όπως ο ίδιος δηλώνει, πρέπει να δώσει ικανοποιητικές δομές φιλοξενίας προσφύγων, άδεια στρατόπεδα που μπορούν να ικανοποιήσουν αυτές τις ανάγκες.

Συζητήσαμε για τις διαδικασίες ασύλου όπου πρέπει να επιταχυνθούν για να μπορέσει να λειτουργήσει το σύστημα μετεγκατάστασης. Πρέπει να υπάρξει συντονισμός στα νησιά για να λειτουργήσουν οι διαδικασίες ασύλου και βέβαια στην Ε.Ε. να αυξηθούν οι ρυθμοί μετεγκατάστασης και σε αυτό το σημείο πρέπει να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά η χώρα μας σε επίπεδο Ε.Ε.»
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ