Κλείσιμο

ΝΔ: Ταπεινωτική συνθηκολόγηση - η κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα

Για ταπεινωτική συνθηκολόγηση κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τη συμφωνία του Eurogroup. «Η Κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα» δηλώνει η αξιωματική αντιπολίτευση δια του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου,

«Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα τεχνητής ευφορίας, παρά τον τυφώνα φόρων, παρά την υποθήκευση για 99 χρόνια της κρατικής περιουσίας, η χώρα παραμένει χωρίς προοπτική ανάταξης.  Στο Eurogroup επιβεβαιώθηκε ότι οι Έλληνες πληρώνουμε τώρα, ακριβά και άμεσα, μια θολή και αβέβαιη υπόσχεση για το μέλλον» επισημαίνει ο κ. Κουμουτσάκος.

«Η Κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα. Με δική της ευθύνη, έξοδος της χώρας από την κρίση δεν φαίνεται στον ορίζοντα» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον
κ. Κουμουτσάκο η ΝΔ είχε προειδοποιήσει για την εξέλιξη αυτή: «πολύ έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει, πολύ ειλικρινά. Αξιολογώντας την πορεία της διαπραγμάτευσης, είχαμε πει στην Κυβέρνηση: “Προσέχετε. Έτσι, όπως πάτε, με αυτές τις καθυστερήσεις, κινδυνεύετε - είναι σχεδόν βέβαιο - ότι θα οδηγήσετε τη χώρα σε έναν εγκλωβισμό, σε ένα πολύ δύσκολο δίλημμα: είτε σε μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση, είτε σε μια καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη”.»

«Τελικά, αυτό το οποίο συνέβη είναι μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση, η οποία επιβεβαιώθηκε με τα όσα ψηφίστηκαν, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στη Βουλή, αλλά και τα όσα συμφωνήθηκαν χθες στο Eurogroup» πρόσθεσε το στέλεχος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τη Συγγρού τα βασικά συμπεράσματα του Εurogroup είναι τρία:

- Πρώτον, δεν υπάρχει πλήρης και οριστική ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Παραμένουν ακόμα εκκρεμότητες και προαπαιτούμενα, που - όπως ρητά αναφέρεται στην απόφαση του Eurogroup - αφορούν στα κόκκινα δάνεια, στο συνταξιοδοτικό, στις ιδιωτικοποιήσεις.

- Δεύτερον, η δόση των 7,5 δις ευρώ που συμφωνήθηκε να καταβληθεί στη χώρα μας τον Ιούνιο είναι η μισή σε σχέση με ό,τι είχε προγραμματιστεί.

- Τρίτον, η Κυβέρνηση δεν έφερε λύση για το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους. Πήρε μόνον αόριστη και αβέβαιη υπόσχεση.


«Τα μέτρα ψηφίστηκαν
από τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιβλήθηκαν στους Έλληνες και θα πληρωθούν από τους Έλληνες, χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα για βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους. Η πληγή της αναξιοπιστίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι βαθιά. Δεν έχει επουλωθεί. Δεν έχει κλείσει. Κόστισε και κοστίζει ακριβά» καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.

«Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για την Ελλάδα», ανέφερε στο μεταξύ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. «Ο φαύλος κύκλος της αβεβαιότητας και της ύφεσης κλείνει και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εξόδου της χώρας στις αγορές» σημειώνει.
Πηγή: skai.gr