Συνάντηση Ντ. Μπακογιάννη - Κ. Ράις στις 27 Σεπτεμβρίου στην Ουάσιγκτον

Συνάντηση με την Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις θα έχει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ για την 61η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Εξάλλου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η κ. Μπακογιάννη θα έχει επίσης συνάντηση στην Ουάσιγκτον στις 26 Σεπτεμβρίου με τη γερουσιαστή Χίλαρι Κλίντον.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης της κ. Μπακογιάννη στις ΗΠΑ, στη διάρκεια της παραμονής της στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον η υπουργός Εξωτερικών θα έχει σειρά διμερών επαφών με ομολόγους της και άλλους αξιωματούχους και συγκεκριμένα:
-Τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, η Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Abdullah Gul.
-Στις 19 Σεπτεμβρίου θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Ahmed Ali Aboul Gheit και τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Manouchehr Mottaki.
-Στις 20 Σεπτεμβρίου, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας Abdelelah Al-Khatib, τον υπουργό Αμυνας της Ινδίας Pranab Mukherjee και τον Ισπανό ομόλογό της Miguel Angel Moratinos.
-Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας Walid al-Muallim, τον ομόλογο της της Αλβανίας Besnik Mustafaj και της Αλγερίας Mohamed Bedjaoui.
-Την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, η κ. Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα για το Κόσοβο, Marti Ahtisaari.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
-Την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει στη συντονιστική συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με την Αντιπροσωπεία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η οποία πρόκειται να παρακολουθήσει τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης. Την ίδια μέρα θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης «Ελαίας Εγκώμιο», ενώ θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους στους επικεφαλής των ξένων Αντιπροσωπειών.
-Την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, η κ. Μπακογιάννη θα προεδρεύσει στη θεματική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας με Περιφερειακούς Οργανισμούς, που γίνεται με πρωτοβουλία της ελληνικής Προεδρίας. Στη συνέχεια η υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει γεύμα στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας.
-Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, η υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και αργότερα θα μιλήσει σε ημερίδα που διοργανώνει το Foreign Policy Association με θέμα την ελληνική εξωτερική πολιτική στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα. Επίσης θα συμμετάσχει στο δείπνο που διοργανώνεται από τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας για τα κράτη-μέλη της Γαλλοφωνίας.
-Την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και των Περιφερειακών Οργανώσεων, με συμμετοχή της υπουργού Εξωτερικών υπό την ιδιότητά της ως προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας. Στη συνέχεια η κα Μπακογιάννη θα συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών ΕΕ και Ρωσίας, που θα γίνει στα γραφεία της Γραμματείας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προβλέπεται επίσης να πραγματοποιηθεί «Διατλαντικό» γεύμα εργασίας που διοργανώνει η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθώς και συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών ΕΕ-ΗΠΑ.
Την ίδια μέρα η κα Μπακογιάννη θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Επίσης θα συμμετάσχει σε συνάντηση στα γραφεία της ελληνικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας των Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας για τη Συνεργασία των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) με τον Ειδικό Εκπρόσωπο ΓΓ για Κόσσοβο κ. Ahtisaari.
-Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, η κ. Μπακογιάννη θα παραστεί στο γεύμα που παραθέτει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrof για τα κράτη-μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου.
-Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει σε γεύμα που παραθέτουν προς τιμήν της επαγγελματικές οργανώσεις της ομογένειας. Την ίδια μέρα η κ. Μπακογιάννη θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Fawzi Salloukh.
-Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου η υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το Center for Strategic and International Studies, ενώ την ίδια μέρα θα εγκαινιάσει το νέο κτίριο της ελληνικής πρεσβείας.
-Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με τον υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ Samuel Bodman και στη συνέχεια θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Georgetown. To απόγευμα της ίδιας μέρας θα συναντηθεί στο Λευκό Οίκο με τoν Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Stephen Hadley και ακολούθως θα τελέσει τα επίσημα εγκαίνια της έδρας των Νεοελληνικών Σπουδών Tsakopoulos-Kounalakis στο Πανεπιστήμιο Georgetown.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr