Κλείσιμο

Αδιαφάνεια στις σχέσεις Μουσσά - Σαββαΐδου καταγγέλλουν 15 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

Την τέως γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, βάζουν εκ νέου στο στόχαστρο 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Χρήστο Καραγιαννίδη, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς περί αδιαφανών σχέσεων της ίδιας με τον κατηγορούμενο για την υπόθεση εκβιασμού σε βάρος της ΕΥΔΑΠ, Τάκη Μουσσά.

Με ερώτηση, που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, επικαλούνται το πόρισμα της ΕΔΕ που διατάχθηκε από τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, επειδή ο Τάκης Μουσσάς εκτελούσε χρέη προϊσταμένου του Αυτοτελούς Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι αν και οι ίδιοι οι ερωτώντες υποστηρίζουν ότι από το πόρισμα δεν προκύπτουν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες, εγείρουν ερωτηματικά περί αδιαφάνειας στη σχέση τους.

Όπως αναφέρουν οι 15 βουλευτές, ο κ. Μουσσάς δεν είχε σύμβαση εργασίας και δεν αμείφθηκε για τις υπηρεσίες που παρείχε.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν εάν υπάρχουν άλλες υποθέσεις για τις οποίες ελέγχεται η Κατερίνα Σαββαΐδου, στο πλαίσιο της θητείας της στη ΓΓΔΕ και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες, καθώς και ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν οι αρμόδιοι υπουργοί για την προάσπιση των δημόσιων οικονομικών, ώστε, όπως υποστηρίζουν «τέτοια φαινόμενα διαπλοκής να λάβουν τέλος».
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά