Γκάμπριελ: Η Ελλάδα έχει μεταρρυθμιστική θέληση - To 2018 η συζήτηση για χρέος

Την πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης, που οδήγησε στη συμφωνία του χθεσινού  Eurogroup χαιρέτισε την Τετάρτη ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κάνοντας λόγο για «μεταρρυθμιστική θέληση της Ελλάδας».

«Η Ελλάδα
έδειξε τις τελευταίες εβδομάδες τη θέλησή της να τηρήσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων και να λάβει εσωπολιτικά δύσκολες αποφάσεις. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι το Eurogroup κατά βάση συμφώνησε σε ένα πακέτο ελαφρύνσεων χρέους για την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ σε σημερινή του ομιλία (Τετάρτη), επισημαίνοντας ότι οι προβλεπόμενες ελαφρύνσεις για το παλιό χρέος είναι πιο συγκεκριμένες από ποτέ.

 «Το Eurogroup, με ένα σημαντικό και μη αναστρέψιμο πολιτικό μήνυμα, αποφασίζει ότι από το 2018 αυτό θα συμβεί και στην πράξη», συνέχισε ο ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και εξέφρασε την ελπίδα «αυτό τώρα θα ανοίξει τον δρόμο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Την εκταμίευση
10,3 δισ. ευρώ σε δύο δόσεις, την παραμονή του ΔΝΤ και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μετά το 2018, με βάση την ανάλυση που θα κάνει το ΔΝΤ, συμφώνησε το Eurogroup για την Ελλάδα, εκτιμά στο μεταξύ ο γερμανικός Τύπος.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr