Κλείσιμο

Άδωνις προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Μη σταματάτε ψηφίστε με τα δύο χέρια

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, με αιχμή το νέο Ταμείο Επενδύσεων και Ιδιωτικοποιήσεων και τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, ενώ είχε αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους με τον Θοδωρή Δρίτσα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης
κατηγόρησε τους βουλευτές και τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα κάνουν όλα για την καρέκλα.

«Ναι πούλα τα όλα! Πούλα τα! Σ’ αρέσει να είσαι βουλευτής το ξέρω. Με τα δύο χέρια ψήφισέ τα. Και 25% ΦΠΑ και 26%. Μη σταματάς. Τσίμπησέ τα όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος διαμαρτυρόταν για τα αιχμηρά σχόλιά του.

Και οι φαρμακερές ατάκες δεν τελείωσαν εκεί. Ο «γαλάζιος» βουλευτής εστιάζοντας στο νέο υπερταμείο και μνημονεύοντας τη στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, σχολίασε σκωπτικά: «Μη σας ξαναδώ σε καμιά πορεία κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι».

Αναφερόμενος, δε, στις
ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων έδωσε ρεσιτάλ, τονίζοντας με νόημα: «Οι γύπες των αγορών λέγατε. Τώρα οι γύπες έγιναν σπουργιτάκια και κοτσυφάκια;».

Στο στόχαστρό του βρέθηκε και ο Υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, εξαιτίας των αντιδράσεών του για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, τον οποίο ο κος Γεωργιάδης κάλεσε να παραιτηθεί. «Έχουμε βέτο στη δική μας περιουσία. Θερμά συγχαρητήρια. Εγώ που είμαι ο πιο φανατικός των αποκρατικοποιήσεων, ο κος Δρίτσας ας παραιτούνταν και να άφηνε άλλον να υπογράψει την COSCO για να τιμήσει όσα έλεγε”, υπογράμμισε.

Η αναφορά του αυτή πυροδότησε την αντίδραση του κ. Δρίτσα, ο οποίος έσπευσε να περάσει στην αντεπίθεση, με αποτέλεσμα να προκύψει αντιπαράθεση μεταξύ των δύο με εκατέρωθεν βολές.

Ειρωνικά σχόλια προκάλεσε
στην πτέρυγα της ΝΔ, και η δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας ότι:
«Προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε κάθε πολιτικό σας αντίπαλο εξυπνακίστικα. Εγώ ποτέ δεν πολιτεύτηκα εναντίον της Coscο. Πολιτεύτηκα πάντα – κι ακόμα το κάνω – με βάση τις απόψεις που έχω για το τι σημαίνει δημόσιο συμφέρον κι αυτό αποδεικνύουν οι διατάξεις που έφερα σήμερα για τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων και τη Δημόσιας Αρχή Λιμένα με βελτιώσεις». Πρόσθεσε, δε, καρφώνοντας τον κ. Γεωργιάδη: «Δεν με νοιάζει να είμαι υπουργός ούτε μία μέρα παραπάνω απ’ ότι χρειάζεται για να κάνω τρία πράγματα που πιστεύω. Ούτε βουλευτής με νοιάζει να μείνω. Εσάς ενδιαφέρει», για να καταλήξει κατηγορώντας τον ότι του ταιριάζει να ευτελίζει το δημόσιο διάλογο.

Ο κ. Γεωργιάδης σήκωσε αμέσως το γάντι και δίνοντας συνέχεια σε αυτό το μπρα ντε φερ, είπε: «εγώ σας μίλησα με πολύ σεβασμό. Η αναφορά σας ότι θέλω να κάνω καριέρα είναι ατυχέστατη. Εγώ παραιτήθηκα από Υπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής και παρέδωσα και την έδρα από το προηγούμενο κόμμα μου όταν διαφώνησα, άρα το ποιος μπορεί να ζήσει χωρίς υπουργική καριέρα το έχει αποδείξει η ιστορία».

«Μια προγραμματισμένη
γέφυρα κάνατε απλώς», ανταπάντησε καυστικά ο Θοδωρής Δρίτσας, για να λάβει την «πληρωμένη» απάντηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, που σημείωσε: «Παραιτηθείτε πρώτα κι εσείς όπως το έκανα και τα λέμε. Κανείς δε ξεχνάει πόσες φορές εσείς ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζατε την Cosco “αποικιοκρατική δύναμη” κι υπογράφετε να πάρει αυτή τον ΟΛΠ. Με συγχωρείτε αλλά υπάρχει στην πολιτική κάτι που λέγεται συνείδηση».
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr