Τριβές στις σχέσεις Δημοκρατικής Συμπαράταξης - Ποταμιού;

Δοκιμάζονται οι σχέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι κι αυτό αντανακλάται στην Επιτροπή Διαλόγου που έχει συσταθεί.

Η επιβαρημένη ατμόσφαιρα αντικατοπτρίζεται στη σημερινή δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη, από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου αφήνει σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Ο τόπος έχει ανάγκη από μία μεγάλη κεντρώα προοδευτική παράταξη. Για να μπορέσουμε επιτέλους να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα. Και γι' αυτό εργαζόμαστε», είπε αρχικά ο κ. Θεοδωράκης και στη συνέχεια τόνισε:

«Όμως, φοβάμαι ότι κάποιοι δεν θέλουν να ξεβολευτούν. Ονειρεύονται τα περασμένα μεγαλεία και νομίζουν ότι θα τα ξαναζήσουν. Ο τόπος όμως για να πάει μπροστά θέλει νέες δυνάμεις. Θέλει ανθρώπους που θα ασχοληθούν τώρα με την πολιτική, που θα σπάσουν το παλιό κατεστημένο και θα μπουν και θα ενισχύσουν αυτή την κεντρώα παράταξη. Αυτό είναι το δικό μας κάλεσμα, να ενωθούμε, αλλά να ενωθούμε και να πληθύνουμε. Όχι να μείνουμε με τους παλιούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Η δήλωση του
Σταύρου Θεοδωράκη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, κι έρχεται ως συνέχεια της «παρεξήγησης» του με την Φώφη Γεννηματά για την παρουσία του στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στο Ποτάμι αποδίδουν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρόθεση να διαμορφώσει ένα δεσμευτικό πλαίσιο συνεργασίας με τη συνεχή επίκληση του όρου Κεντροαριστερά, η οποία θα λάβει τη μορφή ΠΑΣΟΚ plus, όπως υποστηρίζουν.

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη αντικρούουν τους εν λόγω ισχυρισμούς, υπογραμμίζοντας ότι ακολουθούν πλήρως όσα συμφωνήθηκαν για τη συγκρότηση της Επιτροπής.

Το αισιόδοξο στοιχείο, πάντως, είναι ότι οι ομάδες εργασίας της Επιτροπής Διαλόγου επιταχύνουν τις επεξεργασίες τους και προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό.
Πηγή: skai.gr