Μουζάλας σε UNICEF: «Βοηθήστε επιτέλους στο προσφυγικό»

Λάβρος εναντίον της UNICEF για την ηχηρή απουσία της από την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, είναι ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε προσωπική επιστολή που απέστειλε προς την ελληνική εθνική επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, σε αυτή την επιστολή ο Γιάννης Μουζάλας, χαρακτηρίζει το έλλειμμα παρουσίας της οργάνωσης στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών «βαθιά ακατανόητο» και ζητά από τους επικεφαλής της να σταθούν στο ύψος του θεσμικού τους ρόλου, συνεισφέροντας ως οφείλουν και μπορούν στη μεγαλύτερη προσφυγική κρίσης στα μεταπολεμικά δεδομένα.

Ο κος Μουζάλας φέρεται να υπογραμμίζει με έμφαση το γεγονός ότι στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης που περνάει η χώρα μας, έχουν συμβάλει διεθνείς και εγχώριες ΜΚΟ καθώς και η ελληνική κοινωνία που έχει επιδείξει μεγάλα αποθέματα αλληλεγγύης, ενώ όπως τονίζει με νόημα το 40% των φιλοξενούμενων στις κρατικές δομές είναι παιδιά, τα οποία η UNICEF προστατεύει.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΣΚΑΪ, η επίμαχη επιστολή φέρει την προσωπική χειρόγραφη υπογραφή του Γιάννη Μουζάλα και καταλήγει με το αίτημα της άμεσης και συγκεκριμένης ανταπόκρισης από πλευράς της UNICEF.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά