Κλείσιμο

Δραγασάκης για σιδηροδρομική γραμμή Ειδομένης: Σύντομα θα πάρουμε μέτρα

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση είναι «ενήμερη του προβλήματος» όσον αφορά την αποκλεισμένη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, και ότι σύντομα θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνάντησή του με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σημειώνεται ότι η σιδηροδρομική
γραμμή παραμένει αποκλεισμένη από μετανάστες και πρόσφυγες εδώ και 47 μέρες, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είχε διαβεβαιώσει ότι η σιδηροδρομική γραμμή θα ανοίξει έως το Πάσχα.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωσε τον κ. Δραγασάκη για τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στις εμπορευματικές μεταφορές εξαιτίας του αποκλεισμού της σιδηροδρομικής γραμμής στο ύψος της Ειδομένης, τα οποία εντάθηκαν μετά την πρόσφατη απόφαση των Βουλγαρικών Σιδηροδρόμων να περιορίσουν τον αριθμό των αμαξοστοιχιών που είναι δυνατόν να κυκλοφορούν από και προς την Ελλάδα μέσω της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι επιβαρύνσεις στην εμπορευματική κίνηση στη χώρα μας ανέρχονται σε 4 εκατ. ευρώ εξαιτίας του αποκλεισμού της σιδηροδρομικής γραμμής.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης με επιστολή τους προς τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, επισημαίνει ότι οι εναλλακτικές διαδρομές πλην του κόστους, επιφέρουν σημαντικές καθυστερήσεις με αντίκτυπο στην εικόνα των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.
Πηγή: skai.gr