Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση στερεί ευκαιρίες από τα παιδιά του ολοήμερου σχολείου

Επίθεση στην κυβέρνηση για την απόφασή της να καταργήσει το ολοήμερο σχολείο από το επόμενο σχολικό έτος εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση πως στερεί από τα παιδιά πολλών εργαζόμενων γονιών τη «δυνατότητα ενίσχυσης και εμπλουτισμού των μαθημάτων τους και των δεξιοτήτων τους», με συνέπεια να «οδηγεί διαρκώς προς τα κάτω το επίπεδο της μόρφωσης».

«Αν θέλουμε ως κοινωνία να έχουμε πραγματική προοπτική, οφείλουμε να δώσουμε περισσότερες δυνατότητες καινοτομίας και γνώσης σε όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αναφέρει ότι «η κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία ενιαίου τύπου ολοήμερου δημοτικού σχολείου σε ολόκληρη τη χώρα. Παντού, τα παιδιά θα έχουν μάθημα μέχρι τις 13:15 και το ολοήμερο θα λειτουργεί μέχρι τις 16:00».

Στο νέο, ενιαίου τύπου ολοήμερο δημοτικό σχολείο, όλα τα παιδιά θα διδάσκονται διδακτικά αντικείμενα που μέχρι σήμερα προσφέρονταν μόνο στο 1/3 των δημοτικών σχολείων, σημειώνει το ΥΠΠΑΙΔ.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ