ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει την κινδυνολογία στο «πλάνο Β» Τσίπρα – Βαρουφάκη

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκαλούν οι χθεσινές (Τρίτη) δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου περί νομίσματος που ερμηνεύτηκαν από μερίδα των ΜΜΕ ως έμμεση υποστήριξη για την επιστροφή της χώρας στη δραχμή. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, αναφέροντας ότι «στην προσπάθειά της να σερβίρει το ξαναζεσταμένο πιάτο της κινδυνολογίας, η αντιπολίτευση φτάνει στο σημείο να στοχοποιήσει ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». 

«Δεν μας προκαλεί πλέον καμία έκπληξη, ούτε η ανεύθυνη και μικροπολιτική στάση της ΝΔ που επενδύει στην καταστροφή, ούτε βέβαια η στάση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που ακολουθούν ασθμαίνοντας τη ΝΔ. Τέτοιες κινήσεις μαρτυρούν μόνο πανικό» προσθέτει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει την κινδυνολογία στο “πλάνο Β” που είχε ζητήσει πέρσι ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της δήθεν υπερήφανης διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη» ανταπάντησε η ΝΔ, ζητώντας εκ νέου πρόωρες εκλογές.

«Μαθήματα υπευθυνότητας από ένα Κόμμα ανεύθυνων, ψευτών και επικίνδυνων για τη χώρα δεν δεχόμαστε. Αντί, λοιπόν, για μαθήματα άνευ ουσίας, το μόνο που έχουν να προσφέρουν στην πατρίδα είναι να φύγουν τώρα. Όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα για την οικονομία, τους πολίτες, την Ελλάδα» ανέφερε ακόμη η αξιωματική αντιπολίτευση.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε αιχμές κατά του κ. Παυλόπουλου για τις δηλώσεις του. 

Για «αφωνία της κυβέρνησης στην περίεργη αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας για το νόμισμα» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του. 

«Οι δηλώσεις Παυλόπουλου προσθέτουν ανησυχία» σχολίασε από την πλευρά του Το Ποτάμι.

Για «προθέσεις εκ του πονηρού» έκαναν πάντως νωρίτερα λόγο κύκλοι του Προέδρου της Δημοκρατίας με αφορμή τις επίμαχες δηλώσεις για το νόμισμα.

Πηγή: skai.gr