Κλείσιμο

Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση έθαψε τρία μέτρα κάτω από τη γη τις ελπίδες των Ελλήνων»

Κλείνοντας τις εργασίες του 10ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως ο χρόνος της Κυβέρνησης τελειώνει και πως σύντομα η Νέα Δημοκρατία θα είναι και πάλι κυβέρνηση. 

Αναλυτικά στην ομιλία ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: 

«Το 10ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ φθάνει στο τέλος του και σηματοδοτεί μία νέα αρχή, σηματοδοτεί την ανόρθωση της Ελλάδας. Προτείναμε μία νέα συμφωνία αλήθειας και τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι μηνύματα ενθουσιασμού. Γεννιέται σήμερα ένας νέος πατριωτισμός που ενώνει όλους του έλληνες που έχει αποστολή την αναμόρφωση της Ελλάδας. Η αναμόρφωση περνά μέσα από την άμεση απομάκρυνση της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά.

Διεξάγαμε ένα συνέδριο διαφορετικό από τα προηγούμενα, υπήρχε ένας άνεμος δημιουργικής αλλαγής, ανοίξαμε τις πόρτες να μπει οξυγόνο για την παράταξη και τη χώρα. Οι αντίπαλοι μας αντιλαμβάνονται πως το ρολόι για την απομάκρυνσή τους από την εξουσία μετρά πλέον ανάποδα.

Προχωρήσαμε και σε σημαντικές θεσμικές αλλαγές θωρακίζοντας το κόμμα, τολμήσαμε να θεσμοθετήσουμε καινοτομίες μοναδικές για τα δεδομένα του πολιτικού συστήματος. Θα είναι ο πρώτος πρόεδρος του κόμματος με θητεία συγκεκριμένη. Μαζί τολμούμε να αλλάξουμε τη ΝΔ τη μετατρέπουμε στο κοινό μας σπίτι που τολμά να στεγάσει ελπίδες και όνειρα.

Σας ζητώ να συνεχίζετε να συμμετέχετε στις διαβουλεύσεις του κόμματος και θα δείτε τις επιθυμίες σας να γίνονται καθώς το κόμμα δεν ανήκει σε εμάς ανήκει σε κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνα που μοιράζεται το κοινό μας όραμα Την Κυριακή του Πάσχα κλείνουν 111 ημέρες από την εκλογή μου. Τότε είχα δεσμευθεί πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα θα άλλαζα το κόμμα και τήρησα τη δέσμευσή μου ήρθε πλέον η ώρα να αλλάξουμε τη χώρα. Σε 111 ημέρες βάλαμε σε τάξη το σπίτι μας κάτι το οποίο οφείλαμε αλλά πλέον είμαστε ένα σύγχρονο ανοιχτό κόμμα.

«Ναι υπάρχει άλλος δρόμος στην ιδεοληψία της Πρώτης Φοράς Αριστεράς και μετατρέπουμε τις αξίες μας σε εφαρμόσιμες πολιτικές. Το πρόγραμμά μας βασίζεται σε τεκμηρίωση και κοστολόγηση. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Είμαστε και διαφορετικοί και είμαστε καλύτεροι. Έχουμε διαφορετική λογική και στο ασφαλιστικό και σε όλα τα καίρια ζητήματα της ελληνικής οικονομίας. Οι προτάσεις μας απαντούν ουσιαστικά στις ανάγκες των πολιτών. Οι ιδέες μας δεν χρειάζονται πρόσθετα χρήματα. Οι ιδέες μας φέρνουν χρήματα. Εμείς έχουμε σχέδιο για να κάνουμε την Ελλάδα να δουλέψει ξανά. Για να γίνουν όλα αυτά πράξη πρέπει πρώτα να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γιατί πολύ απλά είναι η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης» σημείωσε επίσης ο Πρόεδρος της ΝΔ.

«Ποτέ στην πολιτική ιστορία της χώρας δεν έχουν πει τόσες σαχλαμάρες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Υπουργοί έψαχναν επενδύσεις σε πρόσφυγες. Υπουργοί καταστρατηγούν την εθνική πολιτική στα Σκόπια και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε με στολή παραλλαγής πως βγαίνουμε μετά το Πάσχα από το μνημόνιο και θα εκτοξευθούμε και κυρίως είναι η πρώτη φορά που το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού μετατράπηκε σε Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογών Πολάκη. Η Πρώτη φορά αριστερά κατάφερε κάτι μοναδικό. Κατάφερε να μεγεθύνει όλες τις παθογένειες χωρίς να έχει κανένα επίτευγμα να επιδείξει. Φύγετε μία ώρα αρχύτερα είμαστε έτοιμοι, για το καλό της πατρίδας, να αναλάβουμε και ευθύνες που δεν μας αναλογούν» υπογράμμισε ο κύριος Μηστοτάκης.

«Από το στα 4 του κυρίου Καμμένου πήγαμε στο 4ο μνημόνιο του κυρίου Τσίπρα. Κατάφερε αυτός που ισχυριζόταν πως θα σκίσει το μνημόνιο, να φέρει δυο δικά του Μνημόνια μέσα σε μόνο μερικούς μήνες. Αυτό φυσικά γίνεται γιατί ουδείς δεν τον πιστεύει και πλέον μας ζητούν ως ενέχυρο το 4ο μνημόνιο ως προληπτικά μέτρα. Σε όποιον σπεύσει να μας κατηγορήσει που ζητάμε στην παρούσα συγκυρία εκλογές απαντώ πως θα ήμασταν ασυγχώρητοι εάν δεν κάναμε τα πάντα για το καλό του τόπου. Η σημερινή κυβέρνηση έθαψε τρία μέτρα κάτω από τη γη τις ελπίδες των ελλήνων».


Πηγή: skai.gr