Θεοδωράκης: Αν γίνουν εκλογές θα αποχαιρετήσουμε μια και καλή το ευρώ

Να oλοκληρώσει την αξιολόγηση, προκειμένου να εκταμιευτούν τα 5,7 δισ. ευρώ, κάλεσε την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Αν αυτή τη στιγμή γίνουν εκλογές νομίζω ότι θα αποχαιρετήσουμε μια και καλή το ευρώ» προειδοποίησε, μιλώντας στο Mega. «Η εκτίμησή μου είναι πάντως ότι θα κλείσει η αξιολόγηση γιατί δε θέλουν να χάσουν οι 153 τις καρέκλες τους» ανέφερε πάντως.

«Η μεγάλη αποτυχία του κ. Τσίπρα είναι ότι η κουβέντα αυτούς τους μήνες στη χώρα δεν είναι επί των πολιτικών, αλλά είναι επί του τζόγου: θα κάνει εκλογές ή δεν θα κάνει, θα κάνει δημοψήφισμα; Παίζει μπλόφα ή δεν παίζει. Συζητάμε κυρίως με όρους χαρτοπαιγνίου» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Επανέλαβε επίσης ότι η χώρα μπορεί να γλιτώσει 3.5 δισεκατομμύρια αν η κυβέρνηση ακούσει το Ποτάμι και κόψει τις σπατάλες στο βαθύ κομματικό κράτος.

Με αφορμή τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κατήγγειλε εκ νέου πως υπάρχει ένας χορός εκατομμυρίων. «Ζητάμε διαφάνεια και δεν την έχουμε. Ο ελληνικός στρατός δουλεύει τσάμπα. Παιδεύονται οι φαντάροι, κάνουν την δουλειά, για να πληρώνονται κάποιοι εργολάβοι. Οι άνθρωποι της κυβέρνησης πρέπει να δώσουν απαντήσεις. Γιατί αυτή η εύνοια στους εργολάβους; διερωτήθηκε.

Ερωτώμενος για τον αρχηγό της ΝΔ ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει πολλά πράγματα από αυτά που λέει το Ποτάμι. Ο ίδιος όμως είναι αρχηγός σε ένα βαρύ συντηρητικό κόμμα και μένει να αποδειχθεί αν αυτά που λέει μπορούν να αποτελέσουν και πολιτική του κόμματός του».

«Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να δώσει απαντήσεις για όλα αυτά που αποκαλύπτονται» τόνισε ακόμη.

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «οι δημοσκοπήσεις δεν θα με κάνουν να αλλάξω τις απόψεις μου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποκτήσεις δημοτικότητα και ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Δεν με αφορά αυτό γιατί δεν μπήκα στην πολιτική για να πάρω ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Μπήκα στην πολιτική για να υπερασπιστώ κάποιες απόψεις. Θα λέμε κάθε φορά αυτό που πιστεύουμε κι ας είμαστε αντιδημοφιλείς». 
Πηγή: skai.gr