Μοντέρ και δημοσιογράφοι σε θέσεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας;

Το απόλυτο «τρολινγκ» πέτυχε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, αφήνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ να εννοηθεί ότι υπάλληλοι της ΕΡΤ θα καλύψουν τα κενά ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ή οδηγών του ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, επιχειρώντας να αντικρούσει τη δριμεία επίθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ιδίως της ΝΔ ότι με την τροπολογία Παππά για την ΕΡΤ δίνεται εσαεί η δυνατότητα αποσπάσεων, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να πω πια κάτι άλλο. Έχουν καταλάβει όλες οι πτέρυγες εκτός από εσάς (ΝΔ) ότι αποσπάσεις πρέπει να γίνουν για τομείς κ ειδικότητες που υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. Γνωρίζετε καλά ότι σήμερα και για τα επόμενα χρόνια οι προσλήψεις που μπορούμε να κάνουμε είναι ελάχιστες και οι ανάγκες ιδίως σε υγεία, παιδεία και αλλού που η ΝΔ απαξίωσε πάρα πολλές. Δεν έχουμε προσωπικό σε νοσοκομεία. Δεν έχουμε οδηγούς σε λεωφορεία, τρένα, ΜΕΤΡΟ. Δεν έχουμε ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας».

Αυτή η αναφορά του Υπουργού πυροδότησε πλήθος σκωπτικών σχολίων με πολλούς δημοσιογράφους στους διαδρόμους της Βουλής να διερωτώνται αν ο κος Σπίρτζης εννοεί ότι ένας μοντέρ ή δημοσιογράφος ή άλλης ειδικότητας υπάλληλος της ΕΡΤ θα γίνει εν μία νυκτί ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, αναλαμβάνοντας να ρυθμίσει την πορεία των αεροσκαφών ή εάν ένας οδηγός βαν της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα αρχίσει ξαφνικά να οδηγεί αμαξοστοιχία του ΟΣΕ.

Η μοναδική λογική εξήγηση είναι πως ο κος Σπίρτζης εννοούσε ότι με την απόσπαση υπαλλήλων της ΕΡΤ σε δημόσιες υπηρεσίες που έχουν ανάγκη και έχουν συναφές αντικείμενο με τις ειδικότητες στις οποίες απαιτούνται προσλήψεις, θα αποδεσμευτεί προσωπικό κατάλληλο για να καλύψει άλλα κενά στις προαναφερθείσες υπηρεσίες και θέσεις.

Δεδομένου, ωστόσο, ότι ο υπουργός δεν το διατύπωσε με σαφήνεια, τα γέλια και τα ειρωνικά σχόλια περίσσευαν.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά