Το Ποτάμι: Ποιος είναι υπεύθυνος για τους πρόσφυγες; Η FYROM ή η Ελλάδα;

Επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα εξαπολύει Το Ποτάμι σχολιάζοντας δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ για τα επεισόδια στην Ειδομένη.

«Τις δυνάμεις ασφαλείας της FYROM κατήγγειλε για τις βιαιοπραγίες σε βάρος προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη ο αρμόδιος υπουργός κ. Τόσκας. Σωστά έπραξε. Παρέλειψε όμως να μας πει ποιος έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των προσφύγων και των μεταναστών. Η FYROM ή η Ελλάδα; Και πού έγιναν οι βιαιοπραγίες; Σε τίνος το έδαφος;» διερωτάται η Σεβαστουπόλεως.

«Γνώριζαν βέβαια στην ελληνική κυβέρνηση το βρώμικο παιχνίδι με τα φυλλάδια που καλούσαν τους πρόσφυγες της Ειδομένης σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα για να περάσουν τα σύνορα. Τι έκαναν οι ελληνικές αρχές τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα; Ας μας απαντήσει ο κ. Τόσκας αντί εκ των υστέρων να καταγγέλλει όσα έγιναν σε ελληνικό έδαφος» προσθέτει το κόμμα.

Για ανεξέλεγκτη δράση των «αλληλέγγυων» κάνει λόγο και ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης. Με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο βουλευτής Ηρακλείου δηλώνει χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση πρέπει «να σταματήσει επιτέλους το κρυφτό της με τους ‘’Αλληλέγγυους’’.»

«Είναι σαφές, πως τα τελευταία γεγονότα, αποδεικνύουν πως η δράση των ‘‘αλληλέγγυων’’ έχει προ καιρού ξεφύγει από το πλαίσιο της νομιμότητας, προκαλώντας επιπλέον προβλήματα στο ζήτημα του προσφυγικού - μεταναστευτικού, στο οποίο η Κυβέρνηση συνεχώς παραμένει ‘‘μετεξεταστέα’’. Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να παρατηρεί αμέτοχη τους πρόσφυγες να οδηγούνται από ακραίες ομάδες στο να κατασκηνώσουν στην πλατεία Συντάγματος (!) ή να επιχειρούν μαζικό πέρασμα από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ» παρατηρεί ο βουλευτής.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Τόσκας, επέμεινε μέσω του ΣΚΑΪ ότι χθες οι σκοπιανοί αστυνομικοί έδρασαν στο δικό τους έδαφος και όχι στο ελληνικό. Όπως υποστήριξε ο υπουργός, ο φράχτης έχει κατασκευαστεί δύο με τρία μέτρα πίσω από τη συνοριακή γραμμή, εντός σκοπιανού εδάφους και εκεί σημειώθηκαν τα επεισόδια.
Πηγή: skai.gr