Κλείσιμο

Σε ανένδοτο για την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ καλεί ο Ιάσων Φωτήλας

Όλο και περισσότερο πολώνεται το πολιτικό σκηνικό, με το Ποτάμι να κλιμακώνει την επίθεση εναντίον της κυβέρνησης.

Μπροστάρης ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας, που κάλεσε ευθέως από το βήμα της Βουλής σε ανένδοτο για την πτώση της κυβέρνησης, κατηγορώντας τη μάλιστα ότι λυμαίνεται τον τόπο.

Ανεβάζοντας στο κατακόρυφο τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο κ. Φωτήλας υπογράμμισε με έμφαση «οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συμμαχήσουμε σε έναν σκοπό. Να πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να κηρύξουμε έναν νέο ανένδοτο κατά τω δήθεν δημοκρατών, που λυμαίνονται τον τόπο μας».

Ο βαρύτατος χαρακτηρισμός του κ. Φωτήλα πυροδότησε την έκρηξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος τον κάλεσε να ανακαλέσει άμεσα, για να πάρει την ειρωνική απάντηση του βουλευτή από το Ποτάμι «μπορείτε να μου κάνετε μήνυση» και προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα να ευχηθεί με νόημα χρόνια πολλά στην κυβέρνηση για την Πρωταπριλιά. «Είναι η ονομαστική της εορτή σήμερα», σχολίασε σκωπτικά.

Νωρίτερα, ο βουλευτής από το Ποτάμι, είχε καταλογίσει στην κυβέρνηση ανικανότητα στην αντιμετώπιση τόσο του προσφυγικού όσο και όλων των κρίσιμων εθνικών ζητημάτων, σημειώνοντας ότι η έκκληση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προς τον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει είναι «σαν να βάζεις έναν τυφλό παρατηρητή σε ποδοσφαιρικό αγώνα και να του ζητάς να κρίνει αν μία φάση είναι οφσάιντ ή όχι».

Παράλληλα, ο Ιάσων Φωτήλας επιτέθηκε με δριμύτητα κατά του Γιάννη Μουζάλα, υποστηρίζοντας ότι αν και καλύτερος από την προκάτοχό του Τασία Χριστοδουλοπούλου αποδείχτηκε «μόνος και λίγος. Και έρμαιο του Καμμένου».

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε η κα Χριστοδουλοπούλου για την οποία σχολίασε καυστικά ότι θα έπρεπε να ανακηρυχθεί από τους διακινητές «παγκόσμια ευεργέτιδα».

Ξεφεύγοντας για λίγο από το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για το προσφυγικό, που συζητείται στην Ολομέλεια, ο κ. Φωτήλας έβαλε και εναντίον του Υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά για την επιλογή του διευθυντή Φεστιβάλ Αθηνών, αναφέροντας: «έχει κάνει τον πολιτισμό συνώνυμο της αριστερής ιδεολογίας της τσουτσούνας».

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο του προσφυγικού εξαπέλυσε και ο Βασίλης Κικίλιας από τη ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα το καταψηφίσει επί της αρχής και θα στηρίξει μόνο τα άρθρα που αφορούν στην ευρωπαική οδηγία για το άσυλο.

«Κατά τα λοιπά ζητάτε συμμέτοχους στο έγκλημα και την μπίζνα για το προσφυγικό. Η ΝΔ δεν θα γίνει συμμέτοχος», σημείωσε ο «γαλάζιος» βουλευτής.

Μνημείο χυδαιότητας
που χρησιμοποιούν κύκλοι της λούμπεν ακροδεξιάς χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ από πλευράς του τις δηλώσεις Φωτήλα.

«Ο βουλευτής του Ποταμιού ανέδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το «ήθος» του ως "ευρωπαϊστής" και "αντί-λαϊκιστής", όπως ο ίδιος παρουσιάζει τον εαυτό του. Μετά από αυτά, οι αναφορές του κ. Φωτήλα περί "δήθεν δημοκρατών" συνιστούν ακραία πρόκληση» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, να αποδοκιμάσει τις αθλιότητες του βουλευτή του κόμματός του. 


Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά