Κλείσιμο

Σκουρλέτης για Μητσοτάκη και εκλογές: Ενίοτε τα αιτήματα γίνονται δεκτά

«Ενίοτε τα αιτήματα γίνονται δεκτά» σχολίασε ο Π. Σκουρλέτης σχετικά με την προτροπή του αρχηγού της ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα για παραίτηση και διενέργεια εκλογών κατά την προημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή. 

Κληθείς, ειδικότερα, να σχολιάσει την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Φάρσαλα όπου βρέθηκε για να εγκαινιάσει την επέκταση του φυσικού αερίου, ο Π. Σκουρλέτης απάντησε: « Εγώ θα επαναλάβω αυτό που είχε πει κάποτε ο Κώστας Καραμανλής: "τα αιτήματα ενίοτε γίνονται δεκτά"».

Εξάλλου, ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διπλασιασμού του φόρου στο αέριο κίνησης, απατώντας σε σχετικό ερώτημα, αναφέροντας ότι δεν έχει αποφασιστεί κάτι γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα: και επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση οι τιμές θα είναι χαμηλότερες από πέρυσι:

«Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί αυτή τη στιγμή γύρω από το αυτό το θέμα. Είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών τα ζητήματα των ειδικών φόρων κατανάλωσης αλλά, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση του πιο δυσμενούς σεναρίου πάλι η τελική τιμή θα είναι πολύ πιο φθηνή από ότι πέρσι. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε. Όλα τα άλλα νομίζω ότι μπορούν να ξεπεραστούν», είπε.

Ενώ σε άλλες δηλώσεις του αργότερα, σημείωσε ότι το φυσικό αέριο θα παραμείνει σε χαμηλότερα επίπεδα, ακόμη και αν επιβληθούν κάποιοι φόροι από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, όπως και στα άλλα καύσιμα αν παραστεί ανάγκη.

Περαιτέρω ο υπουργός χαρακτήρισε «εφαλτήριο ανάπτυξης» τα συμβαίνοντα στον τομέα της ενέργειας και μίλησε για οργανωμένο σχεδιασμό με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη επέκταση του φυσικού αερίου στην Ελλάδα σε συνδυασμό με φθηνές τιμές.

Υπογράμμισε άλλωστε, ότι η χώρα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή με την εφαρμογής μίας πολυδιάστατης ενεργειακής πολιτικής και έχει αναδειχθεί σε ενεργειακό κόμβο για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Για την αξιολόγηση: Εφόσον δεν υπάρξουν πολιτικά εμπόδια μετά το Πάσχα θα έχουμε ανοίξει άλλο δρόμο

Σχετικά με την διαπραγμάτευση ο υπουργός ανέφερε ότι αυτή βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και εκτίμησε:

«Αν δεν υπάρξουν πολιτικά εμπόδια στην διαπραγμάτευση - «όχι πολιτικές εξελίξεις» όπως διευκρίνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ - τότε μετά το Πάσχα θα έχουμε ανοίξει άλλο δρόμο».

Ο νέος κανονισμός της ΔΕΗ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον νέο κανονισμό της ΔΕΗ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου σημειώνοντας ότι γίνεται για πρώτη φορά προσπάθεια να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες που έχουν πρόβλημα και να ενταχθούν στο σύστημα των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή.

Κατά τα λοιπά ο κ. Σκουρλέτης άφησε νέες αιχμές κατά των ΜΜΕ υπονοώντας ότι αυτά ευθύνονται για την παρουσίαση μιας δραματοποιημένης κατάστασης στην Ελλάδα που ο ίδιος εκτιμά ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα:

«Στα δελτία των 8:00 ακούει κανείς πράγματα που τον κάνουν να νομίζει ότι βρίσκεται στην λωρίδα της Γάζας η την Συρία. Να μην ωραιοποιούμε καταστάσεις αλλά να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους», σχολίασε.




 
 
Πηγή: skai.gr