Αθώος ο Σταθάκης για το Πόθεν Έσχες του 2011

Αθώος και με τη "βούλα" κρίνεται ο υπουργός οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης για την υπόθεση πόθεν έσχες του, από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Έπειτα από ενδελεχή έλεγχο του πορίσματος των ορκωτών λογιστών και του υπομνήματος του ίδιου του Υπουργού αναφορικά με τη νομιμότητα προέλευσης των χρημάτων του, από δικαστή και εισαγγελέα που μετέχουν στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να θέσουν την υπόθεση στο αρχείο.

Η αθώωση του κυρίου Σταθάκη είναι συνολική, καθώς αφορά τόσο το ποσό των 1.800.000 ευρώ, που δεν είχε καταθέσει αρχικά στη δήλωσή του το 2012 (για τη χρήση του 2011) και κατέθεσε με τροποποιητική δήλωση μετέπειτα όσο και τα περίπου 36 ακίνητα που δεν είχε επίσης δηλώσει και ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι τελούσαν υπό δικαστική διεκδίκηση από τη σύζυγό του.

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής έκρινε επαρκείς τις εξηγήσεις του Υπουργού Οικονομίας και εκτιμώντας ότι με τα στοιχεία που προσκόμισε στο πλαίσιο της έρευνας δεν υπάρχει καμία αναντιστοιχία με τα δηλωθέντα, αποφάσισε με 6 ψήφους υπέρ και 1 κατά να θέσει την υπόθεση στο αρχείο, βάζοντας τέλος στον πονοκέφαλο του υπουργού.

Πληροφορίες θέλουν το μέλος της Επιτροπής που μειοψήφησε, καταγράφοντας τη διαφωνία του με την απόφαση να είναι ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Αναφορικά δε με την υπόθεση πόθεν έσχες του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, η Επιτροπή του έχει δώσει από τις 17 Μαρτίου δεκαπενθήμερη προθεσμία, προκειμένου να προσκομίσει τα παραστατικά για τα δηλωθέντα κονδύλια πάσης φύσεως.

Η Επιτροπή εξέτασε εκ νέου και την υπόθεση του πρώην βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλου, σχετικά με την κίνηση τραπεζικού λογαριασμού που διατηρεί στο Λονδίνο.

Η Επιτροπή αποφάσισε να αποστείλει αίτημα προς την Επιτροπή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, προκειμένου η ίδια με επιστολή της να αιτηθεί τη γνωστοποίηση όλων των στοιχείων κίνησης του λογαριασμού από την αντίστοιχη επιτροπή στην Αγγλία.

Στόχος είναι να διερευνηθεί η χρονική περίοδος μέχρι την οποία κατείχε ο κος Μητρόπουλος το λογαριασμό και το ύψος του περιεχομένου του. Αφορμή για την έρευνα αυτή έχει αποτελέσει αίτημα του εισαγγελέα, που χειρίζεται την υπόθεση του κου Μητρόπουλου, για έλεγχο του εν λόγω λογαριασμού.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά