ΑΝΕΛ κατά Φίλη για «καινούργιο έθνος»: Προκλητικός και ανιστόρητος

"Προκλητικό και ανιστόρητο" χαρακτηρίζουν τον υπουργό Παιδείας οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την πρόσφατη αναφορά του περί "καινούργιου έθνους" στο μήνυμά του για την επέτειο της 25η Μαρτίου.

O βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος δηλώνει ότι ο υπουργός Παιδείας "αλλοιώνει την Ιστορία και -γιατί όχι;- πολύ σύντομα θα εκδίδει νέα βιβλία στα σχολεία με προσωπικές ιστορικές του εκτιμήσεις για το πώς εξελίχθηκαν τα ιστορικά γεγονότα"

"Προφανώς ο κ. Φίλης έχει μπερδέψει τη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους με τη δημιουργία Έθνους και όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος ¨Υποπτεύομαι ότι ο άνθρωπος αυτός προετοιμάζει το έδαφος για μια νέα Τουρκοκρατία¨" δηλώνει χαρακτηριστικά. 

"Ο κ. Φίλης
πρέπει άμεσα να αντιληφθεί ότι από τη θέση του Υπουργού Παιδείας που του έχει ανατεθεί, διαχειρίζεται ένα σοβαρό και κρίσιμο χαρτοφυλάκιο, αυτό της Παιδείας, που επιχειρεί να προετοιμάσει, να καθοδηγήσει και να δημιουργήσει τη νέα γενιά, το μέλλον αυτού του τόπου. Αναρωτιέμαι λοιπόν πως θα γαλουχίσει αυτή τη νέα γενιά ένας Υπουργός Παιδείας ο οποίος υποπίπτει τόσο συχνά σε τόσο σοβαρά ¨λάθη¨" προσθέτει ο βουλευτής. 
Πηγή: skai.gr