Τόσκας: Άλλοι προκαλούν τους πολέμους και εμείς δεχόμαστε τις συνέπειες

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ενεργοποιημένοι πυρήνες του ISIS, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αγορά», επισημαίνοντας: «Μπορεί να πέρασαν τέτοια άτομα από τη χώρα μας αλλά οι μουσουλμανικές κοινότητες στην ελληνική επικράτεια αποτελούνται από φιλήσυχους ανθρώπους που καταδικάζουν αυτές τις ενέργειες».

Ο κ. Τόσκας τονίζει ότι η Ελλάδα είναι πολύ ασφαλής διότι δεν έχει ιστορία αποικιοκρατική ή ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Άλλοι προκαλούν τους πολέμους και εμείς δεχόμαστε τις συνέπειες. 
Ωστόσο, σημειώνει, παίρνουμε μέτρα πρόληψης, συνεργαζόμενοι με τις χώρες στις οποίες έγιναν οι βομβιστικές επιθέσεις.

Ως προς τις προσφυγικές ροές ο κ. Τόσκας, σχολιάζοντας τη στάση της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αιγαίο, τονίζει ότι θα έπρεπε να έχει περισσότερο ενεργή δράση ως προς την επιτήρηση. Εκφράζει την πεποίθηση ότι σύντομα θα γίνει έτσι, διαφορετικά θα «είναι η πρώτη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση που δεν ολοκληρώθηκε σύμφωνα με την προβλεπόμενη εντολή που της δόθηκε».

Κλείνοντας ο αναπληρωτής υπουργός εκθειάζει τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για την τεράστια προσφορά και γνώση στο ζήτημα αυτό. Χαρακτηρίζει τη βοήθεια του πολύτιμη και εξαιρετική στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, σημειώνοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί το υπουργείο του με τους κατάλληλους μηχανισμούς ώστε να υποστηριχθεί η προσπάθειά του σε ατομικό και κυβερνητικό επίπεδο.
Πηγή: skai.gr