Κλείσιμο

«Nα πεταχτούν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας η κυβέρνηση Τσίπρα και οι μνημονιακές ηγεσίες»

«Η κυβέρνηση Τσίπρα και οι μνημονιακές πολιτικές ηγεσίες πρέπει να συντριβούν και να πεταχτούν στον “σκουπιδοτενεκέ” της ιστορίας, για να μπορέσει να ανασάνει η χώρα και ο λαός από τις πολλαπλές θηλιές που έχουν στο λαιμό τους» δήλωσε στον Πειραιά επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος επέκρινε έντονα την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα για την πολιτική τους στο προσφυγικό.

Πολλά στελέχη
της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Π. Λαφαζάνη έδωσαν το «παρών» το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι του Πειραιά και στην πύλη Ε1, προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες.

«Είμαστε εδώ μέλη και στελέχη της ΛΑΕ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και πρώτα απ' όλα στα μικρά παιδιά και τους ανάπηρους. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιώνουν στο λιμάνι οι πρόσφυγες είναι κάτι παραπάνω από άθλιες και απάνθρωπες» τόνισε ο επικεφαλής του κόμματος.

«Αυτές οι καταστάσεις συνιστούν ντροπή για την ξενόφοβη ιμπεριαλιστική Ευρώπη. Ντροπή για την κυβέρνηση της χώρας μας και όλη τη μνημονιακή τάξη. Αποτελεί έγκλημα ότι η κυβέρνηση, μαζί με όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ, δεν έβαλαν veto αλλά αντίθετα αποδέχθηκαν και συμφώνησαν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, να κλείσουν τα σύνορα και ειδικότερα ο Βαλκανικός διάδρομος» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «είναι ντροπή ότι η κυβέρνηση μετατρέπει τα hot-spot σε φυλακές προσφύγων και στοιβάζει σε πλοία μετανάστες, φορώντας τους χειροπέδες, τις οποίες, για να τις εξωραΐσει, λέει, χωρίς αιδώ, ότι είναι “πλαστικές”!»

«Με αυτές τις επιλογές,
σε λίγο η Ελλάδα θα γεμίσει σύγχρονα κολαστήρια και τόπους μαρτυρίου. Η κυβέρνηση και η μνημονιακή πολιτική τάξη καταστρέφουν και υποδουλώνουν πολλαπλά τη χώρα, με οικονομικά, προσφυγικά και ΝΑΤΟϊκά μνημόνια. Αυτές τις ώρες όσο ποτέ η Ελλάδα χρειάζεται μια μεγάλη ανατροπή και μια γνήσια λαϊκή εξέγερση, η οποία θα αντλεί δύναμη και αποφασιστικότητα από το πνεύμα του '21, του οποίου τιμούμε την επέτειο» κατέληξε ο επικεφαλής της ΛΑΕ.
Πηγή: skai.gr