Υπ. Δικαιοσύνης Λουξεμβούργου: Το πρόβλημα είναι της Ευρώπης, όχι του Βελγίου - Συνεργασία των 28

Την πλήρη στήριξή του στην κυβέρνηση και τις αρχές του Βελγίου εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Λουξεμβούργου, Felix Braz, προσερχόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Δικαιοσύνης και Ασφάλειας στις Βρυξέλλες που συνεκλήθη μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις της Τρίτης στη βελγική πρωτεύουσα.

«Δεν είναι πρόβλημα του Βελγίου αλλά της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Λουξεμβούργιος υπουργός σημειώνοντας με νόημα ότι «όποιος ψάχνει για καλές απαντήσεις σε εθνικό επίπεδο από τις αρχές ασφαλείας και τις μυστικές υπηρεσίες κάνει λάθος». Αντίθετα, τόνισε, οι κυβερνήσεις και των 28 πρέπει να συνεργασθούν στενότερα από τον βαθμό που το πράττουν μέχρι σήμερα, αφού το χτύπημα έγινε στην καρδιά της Ευρώπης.

Έθεσε μάλιστα το ζήτημα μίας κοινής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για όλη την ΕΕ, με συμμετοχή απάντων των κρατών - μελών.

«Ο λαός του Βελγίου δεν χρειάζεται μαθήματα από εμάς σήμερα - συνέχισε. Πρέπει να δείξουμε ότι όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα συνεργασθούν, δεδομένου ότι κάποιες χώρες υπήρξαν ήδη τρομοκρατικοί στόχοι και κάποιες άλλες δυστυχώς θα γίνουν» επισήμανε ο Braz.

Έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε, το οφείλουμε στα θύματα, ανέφερε. Ενώ ερωτηθείς σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην πρωτεύουσα του Βελγίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της κυβέρνησής του, δηλώνοντας: 

«Θρηνούμε με τον λαό του Βελγίου, τις οικογένειες των θυμάτων, την κυβέρνηση του Βελγίου. Έχουν μία δύσκολη δουλεία να κάνουν, αλλά το πρόβλημα δεν είναι δικό τους, είναι ευρωπαϊκό».



Πηγή: skai.gr