Κλείσιμο

Έκτακτη σύσκεψη υπό Τσίπρα στο Μαξίμου - Αναβάλλεται η προημερησίας για τη δικαιοσύνη (upd 2)

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπό το βάρος των τραγικών εξελίξεων στις Βρυξέλλες και ενώ ήδη άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες έλαβαν έκτακτα μέτρα ασφαλείας, με τη συμμετοχή του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα και του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου. 

Στο ίδιο πλαίσιο αναβλήθηκε επισήμως - όπως επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη - κατόπιν πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού η προημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη δικαιοσύνη που είχε προγραμματισθεί για το απόγευμα της Τρίτης. Οι κκ Τσίπρας και Μητσοτάκης επικοινώνησαν τηλεφωνικά και ο πρωθυπουργός έστειλε την σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση:



Η τυπική απόφαση ελήφθη θεσμικά αργότερα από τη Διάσκεψη των Προέδρων που συνεδρίασε στις 15:00 - με τις πληροφορίες από το πρωί να θέλουν όλα τα κόμματα να συμφωνούν στην αναβολή: Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 7 το απόγευμα.

Την αλληλεγγύη της χώρας μας στον λαό του Βελγίου αλλά και το μήνυμα ότι ο φόβος, το θρησκευτικό μίσος και ο ρατσισμός δεν πρέπει να νικήσουν στην Ευρώπη, έστειλε νωρίτερα μέσω twitter ο Αλ. Τσίπρας:
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά