Μαξίμου: Συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου για τον Γιάννη Μουζάλα

Τετ α τετ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχει αυτή την ώρα ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. 

Στη συνάντηση των δύο ανδρών θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της παραίτησης/αποπομπής του Γιάννη Μουζάλα, καθώς αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες.»  Πληροφορίες θέλουν τον κ. Μουζάλα να έχει ήδη θέσει την παραίτησή του στην διάθεση του Πρωθυπουργού. 

Οι ΑΝΕΛ εμμένουν στην παραίτηση Μουζάλα από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, με αποτέλεσμα το μπρίφινγκ της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη να μεταφέρεται για μετά τη συνάντηση των κ. Τσίπρα και Καμμένου. To θέμα Μουζάλα θα τεθεί την Πέμπτη στην ΚΟ των ΑΝΕΛ. 

«Στην κυβέρνηση συνεργασίας που έχουμε, ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη μας... Δεν πρόκειται να κάνω πίσω, έχει κάνει τραγικό έγκλημα» διεμήνυσε στο Mega το πρωί ο Πάνος Καμμένος. 

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν 'γκάφες', υπάρχουν σφάλματα... ο κ. Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί σήμερα, οι δηλώσεις του έχουν προκαλέσει τεραστία εθνική ζημιά, και από εμάς δεν είναι ανεκτό γιατί θα υπάρχει πλέον ένα βίντεο με έλληνα υπουργό που θα αποκαλεί τα Σκόπια ‘Μακεδονία’.» 

Σε διορθωτική δήλωσή του στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, ο αναπληρωτής Μεταναστευτικής Πολιτικής απολογήθηκε για το λάθος του, κάνοντας λόγο για «γκάφα». 

Επιβεβλημένη χαρακτήρισε την παραίτηση Μουζάλα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι, όχι μόνο διέπραξε ατόπημα κάνοντας λόγο για «Μακεδονία» στον ΣΚΑΪ, αλλά
και απέτυχε ως αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Την αποπομπή του Γιάννη Μουζάλα «σήμερα κιόλας» ζήτησε μέσω του σταθμού μας ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Πηγή: skai.gr