Κασουλίδης: Η Κύπρος δεν θα άρει το βέτο στα ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας

Η Κύπρος δεν προτίθεται να άρει το βέτο στα κεφάλαια για την ένταξη της Τουρκίας ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης σε δηλώσεις του προς το διαδικτυακό τόπο Politico.

Σύμφωνα με τον κ. Κασουλίδη, προτεραιότητά της κυπριακής κυβέρνησης είναι οι εύθραυστες διαπραγματεύσεις για την επανένωση της Μεγαλονήσου, οι οποίες εφόσον ευοδωθούν θα επιτρέψουν την άρση του εν λόγω βέτο.

Παρά το γεγονός ότι η πίεση στην Κύπρο είναι έντονη, δεν είναι το μόνο μέλος της ΕΕ που μπλοκάρει τις ενταξιακές συνομιλίες, σημειώνει ο Κασουλίδης. «Η Γερμανία έχει μπλοκάρει κεφάλαια, η Γαλλία έχει μπλοκάρει κεφάλαια. Τι γίνεται με αυτές τις χώρες και γιατί μόνο η Κύπρος; αναφέρει, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι δυνατό να αγνοηθούν όλες οι προϋποθέσεις ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ίδιος σημειώνει τέλος ότι «η ροή των μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα δεν έχει μειωθεί καθόλου από τον περασμένο Νοέμβριο. Δεν πιστεύω ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες η Τουρκία θα έχει ανταποκριθεί αποτελεσματικά... και ότι δε θα επανέλθει ζητώντας όλο και περισσότερα».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ συναντάται την Τρίτη στις 10 το πρωί με τον πρόεδρο της Κύπου Νίκο Αναστασιάδη για να συζητήσουν το θέμα. 
Πηγή: skai.gr