Παπακώστα και Ζαγορίτης για τη θέση του γραμματέα της ΚΕ της Ν.Δ.

Ο βουλευτές της Β` Αθηνών Λευτέρης Ζαγορίτης και Κατερίνα Παπακώστα είναι οι δύο που θα διεκδικήσουν τελικά την θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
Οι δύο βουλευτές κατέθεσαν επισήμως τις υποψηφιότητές τους ενώ η εκλογή του νέου γραμματέα θα γίνει από την Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας την Παρασκευή.
Ο Λευτέρης Ζαγορίτης ερωτηθείς αν έχει πάρει το `δακτυλίδι` (χρίσμα) από τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι «το μόνο δακτυλίδι που φοράει είναι αυτό του γάμου του» και πρόσθεσε ότι το κόμμα έχει αρχές, θέσεις, πλαίσιο και συνέχεια. Σημείωσε ότι η Κεντρική Επιτροπή έχει 500 και πλέον μέλη και κανείς δεν επηρεάζει κανέναν.
Η κ. Παπακώστα σε δηλώσεις, ανέφερε ότι ζητάει να αναβληθεί η εκλογή για να δοθεί περισσότερος χρόνος στους υποψηφίους να προετοιμαστούν. Πρόσθεσε ότι θα ζητήσει να παρουσιάσουν οι υποψήφιοι τις θέσεις τους πριν από την εκλογή στην Κεντρική Επιτροπή και ότι η ίδια προτείνει να αποκτήσει περισσότερο κοινωνικό διεκδικητικό χαρακτήρα το κόμμα.
Οι κύριοι Γιάννης Μανώλης, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Πάνος Καμμένος που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον δεν έθεσαν τελικώς υποψηφιότητα.
Ο κ. Μανώλης, ο οποίος επισκέφθηκε τη Ρηγίλλης, ανέφερε ότι ζήτησε να ανοίξει συζήτηση για το χαρακτήρα του κόμματος. Η πρότασή του δεν έγινε δεκτή και ο ίδιος δεν έβαλε υποψηφιότητα.
Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι θα ήταν υποψήφιος εάν τον στήριζαν όλοι και πρόσθεσε ότι δεν θέλει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δημιουργεί πρόβλημα στην παράταξη και στην κυβέρνηση.
Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος είπε ότι η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής έχει πάρει την απόφασή της και ότι οι συνθήκες δεν ευνοούν τη δική του υποψηφιότητα.
Πηγή: skai.gr