Κουμουτσάκος: Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση παρά τη Μερκελική της μεταστροφή

«Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση πως μπορεί να χειριστεί τα θέματα. Υπήρξε μια ΝΑΤΟική και Μερκελική μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κανένα οργανωμένο σχέδιο να αντιμετωπίσει την εξέλιξη του προσφυγικού» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στο Mega.

«Η κυβέρνηση χάθηκε στις λεπτομέρειες της συμφωνίας για παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τώρα είναι αντιμέτωπη με ανυπόστατα Τουρκικά αιτήματα», τόνισε ο κος Κουμουτσάκος.

Η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο για τον τόπο εκφράζει την αγωνία των πολιτών για τη χώρα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. 

Παράλληλα ο κος Κουμουτσάκος εξήγησε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν εμπιστεύεται την διαπραγματευτική ικανότητα του πρωθυπουργού ενώ τόνισε ότι η προσπάθεια διασύνδεσης προσφυγικού και αξιολόγησης θα ήταν επικίνδυνη για τη χώρα.

Για τις τουρκικές αμφισβητήσεις στο Αιγαίο,
ανέφερε πως είναι στο χέρι μας «να μην τεθούν υπό αμφισβήτηση, αλλά για να μην φτάσουμε στο επόμενο στάδιο και να μην κινδυνεύουν, χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση».

«Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, επιχείρησαν να εξαπατήσουν τους πολίτες όταν ανακοίνωναν ότι θα επιδιώξουν εθνική συναίνεση στο προσφυγικό» λέει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας στα λεγόμενα του Γιώργου Κουμουτσάκου. 

«Στην πραγματικότητα, το μόνο που επιδιώκουν, είναι να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη από την προσφυγική κρίση, κάνοντας σε κάθε δυνατή ευκαιρία, επίδειξη μικροπολιτικής.Τους επισημαίνουμε ότι την μικροπολιτική ο λαός την αποκαλεί και "κουτοπονηριά" και την εκτιμά ελάχιστα» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της κα Γεροβασίλη.
Πηγή: skai.gr