«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με το πόθεν έσχες Μητσοτάκη – Έχουν δοθεί όλες οι εξηγήσεις»

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής εξετάζει το ζήτημα αγοράς μετοχών της εταιρίας Samsung, αξίας 10.912 δολαρίων, διαπραγματευόμενων στο ιαπωνικό χρηματιστήριο, στην οποία φέρεται να προέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 15/3/2013 και τις οποίες πούλησε το 2014.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Γιώργο Βαρεμένο, η Επιτροπή θα διερευνήσει το θέμα καθώς η αγοραπωλησία μετοχών από βουλευτές και υπουργούς απαγορευόταν ήδη από το 2000 βάσει του νόμου 2843. 

Επιπλέον, θα ελεγχθεί κατά πόσο ο κ. Μητσοτάκης είχε συμπεριλάβει στη δήλωσή του για το 2012 τις εν λόγω μετοχές υπό το πρίσμα ότι η προθεσμία υποβολής δηλώσεων έληγε στις 30/9/2013 οπότε και είχε γίνει ήδη η αγορά. 

Το ζήτημα πάντως δεν συζητήθηκε διεξοδικά κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, αλλά έγινε σχετική ενημέρωση από τον πρόεδρο, Γιώργο Βαρεμένο και θα τεθεί επί τάπητος σε επόμενη συνεδρίαση. 

Άμεση ήταν η αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με συνεργάτες του να σημειώνουν ότι «Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Έχουν ήδη δοθεί όλες οι εξηγήσεις στην Επιτροπή». 

Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά