Χωρίς τέλος η κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης μετά το ευχαριστήριο Τουσκ

Δεν έχει τέλος η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης μετά το ευχαριστήριο Τουσκ καθώς ο διαδικτυακός και όχι μόνο "πόλεμος" που ξέσπασε πριν και σε συνέχεια της απάντησης Τσίπρα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει προφανώς μετανιώσει για τη συναινετική του στάση στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών» απαντά - απόγευμα Πέμπτης - το Μαξίμου στις σημερινές δηλώσεις Μητσοτάκη για το θέμα.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει φτάσει στο σημείο να μαθαίνει τα νέα για το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου από το twitter, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο φόρουμ για το ασφαλιστικό που οργανώνει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο τομέας εργασίας κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας του κόμματος.

«΄Εχει καταλάβει ο κ. Τσίπρας τι έχει συνυπογράψει στις Βρυξέλλες;» διερωτήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η αλήθεια είναι πως «κάθε μέρα που περνά, η αξιοπιστία της κυβέρνησης και ο δήθεν ανθρωπισμός του κ. Τσίπρα βουλιάζουν στη λάσπη της Ειδομένης».

Κυβερνητικοί κύκλοι έριξαν αργότερα βέλη κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του Γ. Κουμουτσάκου, σχολιάζοντας ότι: «πρώτα, στη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου, έσπευσε να καταγγείλει ένα προσχέδιο. Έπειτα, ο εκπρόσωπος του κόμματός του επιχείρησε να υπονομεύσει από τα κοινωνικά μέσα την εθνική προσπάθεια διαπραγμάτευσης. Τώρα, μετά από τρεις ημέρες σιωπής από το πέρας της συνόδου, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί για μικροπολιτικούς λόγους την ανάρτηση του Ντόναλντ Τουσκ, χωρίς, καν, να έχει ζητήσει, ως όφειλε, οποιαδήποτε ενημέρωση από την κυβέρνηση».

«Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής προσπάθειας για μία αποτελεσματική και ανθρωπιστική πολιτική διαχείρισης του προσφυγικού, η "εθνική γραμμή" του κ. Μητσοτάκη έχει εκφυλιστεί, ήδη, σε φτηνή μικροπολιτική, προφανώς, υπό την ομηρεία των ακροδεξιών του κόμματός του» αναφέρει σχετικά το  Μαξίμου.

Από πλευράς του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, πέραν των χθεσινοβραδινών και σημερινών αναρτήσεών του στο twitter συνέχισε την σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, δηλώνοντας κατά την διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του κόμματος στους δημοσιογράφους:

«Ο κ. Τσίπρας είναι πολλαπλά εκτεθειμένος. Αρνείται την ίδια του την υπογραφή. Ή δεν ξέρει τι υπογράφει ή εξαπατά».

Κατηγόρησε περαιτέρω εκ νέου την κυβέρνηση ότι «είναι σε πανικό και ο πανικός της επιτείνει την ανικανότητά της». Κατέκρινε εν συνεχεία τον τρόπο χειρισμού της κρίσης από τους συναρμόδιους υπουργούς, σημειώνοντας ότι «άλλα λέει ο Βίτσας και άλλα ο Δρίτσας. Οι Υπουργοί αλληλοδιαψεύδονται» και προσέθεσε ότι επικρατεί «πλήρης ασυνεννοησία για το προσφυγικό».

«Η Ειδομένη αρχίζει να μοιάζει σχεδόν με κολαστήριο. Οι "Δαντικές" αυτές εικόνες δεν μπορούν να συνεχιστούν», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ διερωτήθηκε:

«Τι συμφωνίες υπέγραψε η κυβέρνηση στη Σμύρνη; Ζητήθηκε η αποστολή Τούρκων αξιωματούχων σε Λέσβο,Χίο,Σάμο & Κω;»

Άλλωστε δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όσα έλαβαν χώρα στη Σμύρνη εκτός αιθούσης, μιλώντας για «διάπραξη ατοπήματος» συμβουλεύοντας τον κ. Τσίπρα, που μοίρασε τριαντάφυλλα με τον Τούρκο ομόλογό του, «να προσέχει τα αγκάθια, ως οφείλει».


Πηγή: skai.gr