Μητσοτάκης: Το κράτος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά σε προσφυγικό και μεταναστευτικό

Στην τηλεόραση του Mega μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι «το κράτος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά σε ό,τι αφορά το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα». Παράλληλα, εξέφρασε τον φόβο πως οι εικόνες από την Ειδομένη και το λιμάνι του Πειραιά θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό.

«Είναι ντροπή η κατάσταση της χώρας. Εκτός από τον στρατό, το προσφυγικό αντιμετωπίζεται από μη κυβερνητικές οργανώσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από τα πρώτα συμπεράσματα της διαπραγμάτευσης στο προσφυγικό, λέγοντας «ας κρατάμε μικρό καλάθι».

Δήλωσε ενοχλημένος για την ευκολία με την οποία η Ε.Ε. δέχεται τουρκικά αιτήματα. «Πήραμε τα ελάχιστα από αυτά που περιμέναμε. Βάλαμε χαμηλά τον πήχη και μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός έχει περάσει από κάτω», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ σημειώνοντας ότι κάθε μέρα που περνάει χάνει την εμπιστοσύνη του στον Πρωθυπουργό.

Για τη σύνδεση προσφυγικού με ζητήματα οικονομίας, τόνισε ότι «είναι τραγικό να θέλουμε να ελπίζουμε πως θα πάρουμε σκόντο στις συντάξεις αν κάνουμε τη χώρα ένα απέραντο hotspot».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν ζητεί εκλογές, αλλά εάν προέκυπταν θα ήταν καλοδεχούμενες. «Στο ερώτημα οικουμενική ή εκλογές απαντώ εκλογές» σημείωσε εκτιμώντας ότι με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον χωρίζει άβυσσος.

Για την Φώφη Γεννηματά ωστόσο, τόνισε ότι «δεν μας χωρίζει άβυσσος, όπως ίσως εκείνη νομίζει».
Σε ερώτηση σχετικά με  το «πόθεν έσχες» του, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα και καταλόγισε στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί «μια πολύ κίτρινη προσέγγιση».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει προσπαθήσει να αλώσει τις ανεξάρτητες αρχές, αλλά και ότι προσπαθεί να παρέμβει στη δικαιοσύνη.

Για την αντικατάσταση του πρώην προέδρου της Ν.Δ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη από τον βουλευτή του κόμματος Μάκη Βορίδη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είπε ότι έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Μεϊμαράκη. Πρόσθεσε ότι έχει καλές σχέσεις με τους πρώην προέδρους της Ν.Δ. και επικοινωνεί μαζί τους. Παράλληλα διατηρεί καλές και με τους επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, Φώφη Γεννηματά και Σταύρο Θεοδωράκη. Καυστικός ήταν για τον Βασίλη Λεβέντη λέγοντας πως είναι «ο λαϊκισμός κοινής λογικής».

Πηγή: skai.gr