Μητσοτάκης: Απαράδεκτο το δίλημμα Τσίπρα «ανθρωπισμός ή ακροδεξιά»

Απαράδεκτο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ το δίλημμα "ανθρωπισμός ή ακροδεξιά" που έθεσε χθες ο πρωθυπουργός στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στον Real.

«Αναρωτιέμαι, πρόσθεσε, αν είναι ανθρωπισμός αυτό που συμβαίνει στην Ειδομένη, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως μέριμνα του ελληνικού κράτους, προσπαθώντας και επιχειρώντας να περάσουν από σύνορα που είναι κλειστά».

«Θα πρέπει να καταλάβουμε και στη χώρα μας ότι μεταξύ ανθρωπισμού και ακροδεξιάς υπάρχει η κοινή λογική» είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Είμαι πολύ σαφής: ακροδεξιά δεν υπάρχει στη ΝΔ», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «τα κλειστά κέντρα υπάρχουν στον ίδιο τον κώδικα της συνθήκης της Σένγκεν. Ούτε ο ίδιος πρωθυπουργός αρνήθηκε την ανάγκη να έχουμε τέτοια κέντρα, στη συζήτηση που είχαμε», επισήμανε .

Αναφερόμενος μάλιστα στο θέμα της αξιολόγησης, σημείωσε ότι «ξαναβιώνουμε τη διαπραγμάτευση του κου Βαρουφάκη χωρίς τον κ. Βαρουφάκη» διευκρινίζοντας ότι εννοεί τη συνεχή μετάθεση του προβλήματος από εβδομάδα σε εβδομάδα.
Πηγή: skai.gr