Κλείσιμο

Αποστόλου: Ικανοποιούμε τα σημαντικότερα αιτήματα των αγροτών - Καταργούμε τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ

Η κυβέρνηση ικανοποιεί τα σημαντικότερα αιτήματα των αγροτών, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

«Καταργούμε τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ κι αυτό το μέτρο αφορά το 85-90% των αγροτών», ενώ το «αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ ισχύει και για τα τεκμήρια» τόνισε.

«Ικανοποιούμε έτσι το σημαντικότερο αίτημά τους. Ίσως δεν το έχουν κατανοήσει οι αγρότες αυτό, δεν μπορώ να δεχθώ άλλη εξήγηση» πρόσθεσε.

Για το ασφαλιστικό
ανέφερε πως τα 950 ευρώ που πληρώνουν σήμερα, «αν το πάμε στο 16% για να διασφαλίσουμε την εθνική σύνταξη, που είναι πολύ σημαντικό να καθιερωθεί, τότε επιβαρύνονται μεν με 340 ευρώ, αλλά μπροστά στο κέρδος από το φορολογικό, δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση τελικά και ωφελούνται τελικά με 650 ευρώ».

Επισήμανε παράλληλα πως υπάρχουν διαφορές σε αρκετά ζητήματα και ανέφερε ως παράδειγμα το «μητρώο αγροτών», για το οποίο η πρόταση της κυβέρνησης είναι για τον κατά κύριο επάγγελμα αγρότη «να πάμε το εισόδημα στο 51% και να είναι οπωσδήποτε ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ».

Πρόσθεσε, όμως, ότι ο κάτοικος της επαρχίας έχει την αγροτική δραστηριότητα ως πολυαπασχόληση και εφόσον αυτός είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ, θα εγγράφεται στο μητρώο».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να πάρει πιο σκληρά μέτρα προκειμένου να λύσει τα μπλόκα και τους αποκλεισμούς των δρόμων, ήταν κατηγορηματικός: «Η κ. Κουτζαμάνη στο πλαίσιο τήρησης της νομιμότητας, έκανε την παρέμβασή της, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να σταματήσει τον διάλογο».

«Ολοκληρώνοντας την συζήτηση με τους αγρότες στο Μαξίμου, κάναμε διάλειμμα και μετά το διάλειμμα επέστρεψε στο τραπέζι από τους αγρότες το αφορολόγητο των 24.000 ευρώ, το οποίο όμως καλύπτει τους μεγαλοαγρότες» είπε ακόμα ο κ. Αποστόλου, αφήνοντας αιχμές πως ορισμένοι εκπρόσωποι των αγροτών, κατά την πρόσφατη συνάντηση στο Μαξίμου, άλλαξαν θέσεις αφού μίλησαν με κάποιους στη διακοπή της συζήτησης.

Διευκρίνισε, πάντως,
πως «δεν υπάρχει επίσης περίπτωση περιστατικά όπως ο βανδαλισμός με το περιπολικό, να μείνουν ατιμώρητοι» και πως «οι εκβιασμοί σε βάρος των βουλευτών τους χαλυβδώνουν περισσότερο, οι άνθρωποι αυτοί παλεύουν για τα δικαιώματα των αγροτών και δεν έπρεπε να τυγχάνουν τέτοιας συμπεριφοράς».
Πηγή: skai.gr