Μητσοτάκης: Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών διαλέγω τις εκλογές

«Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών διαλέγω τις εκλογές, τόνισε χθες σε συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας ότι μόνο στο προσφυγικό και τα εθνικά θέματα μπορεί να υπάρχει ένα πλαίσιο συνεννόησης, καθώς στα υπόλοιπα χωρίζει άβυσσος την ουσία των πολιτικών που θέλουν να εφαρμόσουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο Star είπε πάντως ότι ο ίδιος δε ζητά εκλογές και δεν θα τις προκαλέσει, λέγοντας ότι δεν βιάζεται να γίνει εκείνος πρωθυπουργός αλλά τον ενδιαφέρει ό,τι είναι εθνικά ωφέλιμο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε σκληρή κριτική
στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει ένα παράλληλο πρόγραμμα άλωσης του κράτους.

«Τον κατηγορώ ότι αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι νέος είναι πιο παλιός από το παλιό, είπε ο κ Μητσοτάκης.

Προανήγγειλε πως όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα προχωρήσει σε εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Κατηγορηματικά ο κ. Μητσοτάκης διέψευσε τα περί πιέσεων που κάποιοι είπαν ότι δέχτηκε στο ΕΛΚ και στη συνάντηση με την Άγγελα Μέρκελ, σημειώνοντας ότι ειδικά στο μεταναστευτικό η γερμανίδα καγκελάριος έδωσε μάχη για τις ελληνικές θέσεις.

Μιλώντας για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το Grexit θα ήταν απόλυτη καταστροφή για τη χώρα και ανέφερε πως δεν ανησυχεί για κάτι τέτοιο αλλά για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να σέρνεται εντός του ευρώ.

Αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο κ Μητσοτάκης τόνισε ότι θα πρέπει να δίνονται από το ΕΣΡ όπως προβλέπει το Σύνταγμα και εκτίμησε ότι ο σχετικός νόμος δεν θα προχωρήσει και θα έχει μεγάλα προβλήματα συνταγματικότητας.

Επίσης διερωτήθηκε γιατί οι άδειες να είναι μόνο τέσσερις και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο όπως τη βολεύει.

Με αφορμή δημοσίευμα
που εμπλέκει τη σύζυγό του, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η πολιτική ζωή επιστρέφει σε λογικές νεοαυριανισμού.

Τόνισε πως είναι γνωστό σε όλους ότι με τη σύζυγό του ήταν σε διάσταση για 8 χρόνια και κατέθεταν χωριστές φορολογικές δηλώσεις και δηλώσεις πόθεν έσχες.

«Αυτά είναι γνωστά και στον ΣΥΡΙΖΑ είπε και τόνισε ότι για πρώτη φορά αναγκαστήκαμε να κινηθούμε νομικά».

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ