Ούτε την οριστική μελέτη για τις τηλεοπτικές άδειες δεν περίμενε ο βιαστικός κ. Παππάς

Αίσθηση προκαλεί η βιασύνη του Νίκου Παππά να ψηφισθεί η τροπολογία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες όσο το δυνατόν ταχύτερα. Ο υπουργός Επικρατείας φαίνεται ότι δεν μπορούσε να περιμένει ούτε την οριστική επίσημη μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας - την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως κάποιου είδους θέσφατο -  αλλά παρουσίασε την προπαρασκευαστική προκειμένου να νομοθετήσει.

Όπως γράφει το Βήμα το Κυριακής, σε Εγκριτικό Σημείωμα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) με ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου του 2016,  αφού παρατίθενται οι λόγοι για τους οποίους ο συγκεκριμένος φορέας (η Σχολή της Φλωρεντίας) είναι «ο κατ' αποκλειστικότητα κατάλληλος» για την παροχή της σχετικής τεχνογνωσίας,  σημειώνεται «πως η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης εισηγείται την ανάθεση της οριστικής εμπειρογνωμοσύνης στον εν λόγω επιστημονικό φορέα , στον οποίο θα καταβάλλει ως αμοιβή το ποσό των 20.000 ευρώ, μετά την παράδοση της μελέτης που αναμένεται περί τα τέλη Φεβρουάριου του 2016». 

Σημειώνεται πως η προπαρασκευαστική μελέτη παραδόθηκε στον κ. Παππά στις 3 Φεβρουαρίου και παρουσιάστηκε στη Βουλή στις 9 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες πριν από την ψήφιση της τροπολογίας στο Κοινοβούλιο.

Είναι πράγματι ειρωνεία το γεγονός ότι οι αρμόδιοι στράφηκαν σε έναν ιταλικό φορέα για την εκπόνηση της μελέτης, όταν, όπως αναφέρει στο Βήμα ο διευθυντής του εργοστασίου media του ΜΙΤ Μιχάλης Μπλέτσας  «αν υπάρχει μία χώρα που είναι πιο μπάχαλο από την Ελλάδα στα ραδιοτηλεοπτικά αυτή είναι η Ιταλία». Ο κ. Μπλέτσας κάνει άλλωστε λόγο για μία διάτρητη - από απόψεως συμπερασμάτων και επεξεργασίας στοιχείων - μελέτη.



Πηγή: skai.gr