Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Απομονωμένη η χώρα - αντιμετωπίζεται με καχυποψία

«Η διεθνής εικόνα της χώρας είναι στο ναδίρ, η χώρα είναι απομονωμένη και αντιμετωπίζεται με καχυποψία, η κυβέρνηση καθυστέρησε να τηρήσει τις συμφωνίες που η ίδια υπέγραψε και οδηγήθηκε στην αποδοχή της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μία εξέλιξη που θα μπορούσε να αποφευχθεί» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, επιλέγοντας να αρχίσει την ομιλία του από το προσφυγικό, κατά τη συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα. 

«Στις συναντήσεις μου στην Ευρώπη απαίτησα να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην Τουρκία» υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι ζήτησε ακόμη «να εκπληρώσει τις ευθύνες της και η Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση των προσφύγων».

«Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να αποκτήσει η χώρα ισχυρή φωνή, πήρα μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ και κράτησα θέση ευθύνης, δεν ενέπλεξα το εθνικό ζήτημα στην κομματική αντιπαράθεση», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι:

« Κερδίσαμε μόλις 15 ημέρες, αλλά οι πρόσφατες εξελίξεις είναι πολύ ανησυχητικές».

Για το παράλληλο πρόγραμμα
Αναφερόμενος στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα, ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε σκληρή κρτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι κάθε μέρα που περνά αυξάνεται ο λογαριασμός για την ελληνική κοινωνία. 

«Το παράλληλο πρόγραμμά σας είναι ο έλεγχος του κράτους», το οποίο και δεν διαφημίζετε ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα της ασκούμενης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «η απόλυτη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης».

Υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι επικοινωνιακό αντίβαρο για το ασφαλιστικό του κ. Κατρούγκαλου, αντίβαρο για τους πλειστηριασμούς του κ. Σταθάκη, για την ανεργία και την απουσία της πολιτικής επί των αποκρατικοποιήσεων και των επενδύσεων.

Επέκρινε την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό που θα επιφέρει, όπως εκτίμησε, μείωση συντάξεων και τιμωρεί τη νέα γενιά, αλλά και για το αγροτικό «που εξοντώνει τους αγρότες».

«Αναρωτιέμαι αν μέσα από τη διαπραγμάτευση ο κ. Τσίπρας θέλει να στήσει ένα νέο σκηνικό ρήξης με τους εταίρους. Επίσης, αν ο κ. Τσίπρας με το παράλληλο πρόγραμμα, ήθελε να στήσει μία παράσταση, γιατί νιώθει απομονωμένος», είπε.  

Συνεχίζοντας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Η κοινωνική ευαισθησία του κ. Τσίπρα είναι σαν την υπευθυνότητά του, μηδενική. Οι πολίτες γνωρίζουν την υποκρισία που κρύβεται πίσω από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Στο βωμό της αριστερής ιδεοληψίας θυσιάζονται οι θέσεις εργασίας και η ενίσχυση της οικονομίας».
 
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην τακτική της κυβέρνησης, όπως είπε, «να φέρνει άσχετες τροπολογίες σε νομοσχέδια».

«Με ολόκληρη την κοινωνία σας λέμε ότι το ψέμα και η κοροϊδία δεν περνάνε στην Ελλάδα πια», υπογράμμισε.

Στην δευτερολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε εκ νέου έμφαση στο γεγονός ότι ο ίδιος δεν μεταχειρίστηκε προς κομματικό όφελος τα λάθη της κυβέρνησης στο ζήτημα του προσφυγικού αλλά αντιθέτως έβαλε υπεράνω όλων το εθνικό συμφέρον, που απαιτεί εν προκειμένω ενότητα.

Πηγή: skai.gr