Κλείσιμο

Βίτσας: Στις επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ περιλαμβάνονται και τα Δωδεκάνησα

Στις περιπολίες του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και των μεταναστευτικών ροών περιλαμβάνονται και τα Δωδεκάνησα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

«Συζητιέται για να ολοκληρωθεί το επιχειρησιακό σχέδιο για το ΝΑΤΟ και περιλαμβάνει και τα Δωδεκάνησα, βεβαίως με τη συμμετοχή μας φτιάχνεται και το επιχειρησιακό σχέδιο και οι αποφάσεις λαμβάνονται με ομοφωνία» εξήγησε ο υπουργός.

«Θέλουμε μια ΕΕ ενωμένη, ζωντανή, που να συζητά ακόμη και διαφωνώντας έχουμε σπρώξει ιδέες με εθνικιστικό και φοβικό χαρακτήρα» εξήγησε όσον αφορά το προσφυγικό.

«Μια προσπάθεια συνεννόησης για την Τουρκία συμφέρει και την ίδια την Τουρκία» επισήμανε.

Όπως τόνισε ο κ. Βίτσας, η Αθήνα θέλει να μην κλείσει κανένα σύνορο και να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές με διεθνή εγγύηση.

«Πραγματικά με ενόχλησε αυτό που είπε ο κ. Σγουρίδης (σ.σ ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες)» επισήμανε εξάλλου, ενώ στήριξε του χειρισμούς στο θέμα Σφακιανάκη. «Έξω από τις κρίσεις δεν είναι κανένας και καμία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Βίτσας.

«Η ΝΔ όπως και έκανε
το 1982 ο Ευάγγελος Αβέρωφ φωνάζει ότι δε θα αφήσει να γίνουν αλλαγές στη Δημόσια διοίκηση, ενώ αποδέχεται ότι εμείς έχουμε κερδίσει τις εκλογές» δήλωσε ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας. «Θα μάς πει η ΝΔ ποιον θα πάρουμε γενικό γραμματέα και ποιον θα πάρουμε συνεργάτη, δεν λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχει διαφάνεια» πρόσθεσε.
Πηγή: skai.gr