Τόσκας: Δεν θα δώσουμε μάχη με 15.000 τρακτέρ - Πολιτική μας η ήπια αντιμετώπιση

«Δεν θα δώσουμε μάχη με 15.000 τρακτέρ (...) Πολιτική μας είναι η ήπια αντιμετώπιση των διαδηλώσεων» ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Πρέπει να βρεθεί λύση γρήγορα για τα μπλόκα, είναι η εποχή που οι αγρότες πρέπει να πάνε στα χωράφια τους και εκτιμώ ότι θέλουν κι αυτοί λύση, και η κοινωνία και η κυβέρνηση και θα βρεθεί σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν κάνουν καταστολή οι δυνάμεις ασφαλείας, είναι μακριά από την αντίληψη τη δική μας να δώσουμε μάχη με 15.000 τρακτέρ» παρατήρησε.

«Για την ώρα η αστυνομία διευκολύνει καταστάσεις, διευκολύνει την κίνηση μέσω τροχαίας, διεξάγει προσπάθειες για να ανοίγουν συχνότερα τα τελωνεία» πρόσθεσε ο υπουργός.

«Κάνουν λάθος σε Διαβατά και Κω»

Σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση χώρων για τους μετανάστες στα Διαβατά και την Κω ανέφερε ότι «οι κάτοικοι κάνουν λάθος που αντιδρούν». «Το προσφυγικό είναι τεράστιο πρόβλημα, δεν αντιμετωπίζεται με ευχές και φιλολογικές προτάσεις, όπως του δημάρχου της Κω που μάς έκανε πρόταση για παραχώρηση 5 στρεμμάτων, ή των δημάρχων της Θεσσαλονίκης που έλεγαν ‘να πάτε το hotspot στη Θέρμη’ στην πιο ακριβή περιοχή... Αυτά δεν είναι προτάσεις, δεν μπορούμε να τους πετάξουμε αυτούς τους ανθρώπους...» σημείωσε.

«Θέλετε οι μετανάστες να κάνουν βόλτα στο λιμάνι και να προκαλούν προβλήματα στον τουρισμό, ή να είναι συγκεντρωμένοι σε ενα χώρο; Δεν πήραμε απάντηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.

Για τις χώρες που θέλουν να καταστήσουν σύνορο της Ευρώπης την ΠΓΔΜ, και επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από την Σένγκεν, έκανε λόγο για «ακραίους συντηρητικούς κύκλους που δεν βλέπουν όχι μόνο τις ευρωπαϊκές αξίες αλλά και το ρεαλισμό, γιατί κανείς φράκτης δεν έλυσε προβλήματα».

Ο κ. Τόσκας παραδέχθηκε ότι «αιφνιδιάστηκε και η χώρα μας και η Ευρώπη» από τις προσφυγικές ροές. Μπορεί ο κ. Πανούσης να προειδοποίησε για την αύξηση τους, αλλά το θέμα είναι πως λύνουμε μια αύξηση προσφυγικών ροών 1000%... Χρειαστήκαμε όλοι χρόνο, και η Ευρώπη, και τώρα πάμε πολύ καλά» σημείωσε. «Τα hotspot δεν είναι Αμυγδαλέζες» υποστήριξε ακόμη ο υπουργός.

«Όχι στην υπερσυγκέντρωση οικονομικής εξουσίας στα ΜΜΕ» 

Ο Νίκος Τόσκας, τάχθηκε δε κατά της υπερσυγκέντρωσης της οικονομικής εξουσίας, στα μέσα ενημέρωσης, εξαιτίας της επιρροής που ασκούν, τη στιγμή που με το νόμο Παππά τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας μειώνονται από οχτώ σε τέσσερα. Ζήτησε μάλιστα να γίνει στη χώρα μας ό,τι γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου. 

Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα κανάλια δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις της ΕΙΤΗΣΕ. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε μια κατάσταση ασύδοτη. Εγώ είμαι υπέρ της δημιουργίας κανόνων» ισχυρίστηκε. 

«102 αστυνομικοί για πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ»

Αναφορικά με τις δηλώσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά ότι το κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη δεν φυλάσσεται επαρκώς, δήλωσε ότι έχουν διατεθεί 17 αστυνομικοί για την ασφάλεια των κτιρίων του ΠΑΣΟΚ, 102 για την ασφάλεια πρώην βουλευτών του και μια διμοιρία των ΜΑΤ. «Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να παραπονιέται, δεν μπορούμε να κάνουμε φρούριο τα πάντα σε συνεχή βάση» σχολίασε.

«Όπως κάνει ζημιές πρέπει να πληρώνει θα αναζητηθούν ευθύνες και για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και για όσους έσπασαν το περιπολικό» τόνισε ακόμη.
Πηγή: skai.gr