Μοσκοβισί: Επίτευξη συμφωνίας για την αξιολόγηση πριν το Πάσχα

Αισιόδοξος μεν για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, αλλά θέτοντας ως χρονικό περιθώριο ακόμη και τους τρεις μήνες, τη στιγμή που η Αθήνα επείγεται να κλείσει τις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό, εμφανίζεται ο Πιερ Μοσκοβισί. 

«Η εκτίμηση στο Eurogroup είναι ότι πράγματι, είμαστε, μάλλον, στο σωστό δρόμο, αλλά κι εδώ ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες» δηλώνει με σημασία

Ως απώτατο χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων θέτει στο μήνυμά του το Πάσχα, σημειώνοντας με νόημα «μη με ρωτήσετε αν θα είναι το Καθολικό (27η Μαρτίου) ή το Ορθόδοξο (1η Μαΐου)».

«Επιθυμητό είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία για την αναθεώρηση πριν το Πάσχα. Μη με ρωτήσετε αν θα είναι το Καθολικό ή το Ορθόδοξο, αλλά πάντως, όσο γίνεται πιο γρήγορα!» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο κ. Μοσκοβισί προσθέτει ότι «συνεχίζονται οι τεχνικές επαφές» μεταξύ των δύο πλευρών. «Φαίνεται ότι οι συζητήσεις προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση. Όλα τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα το σημείωσαν αυτό» εκτιμά πάντως.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό και την προσφυγική κρίση, ο επίτροπος διευκρινίζει ότι «η Επιτροπή είπε πως θα εκτιμήσουμε τις δαπάνες των χωρών για την προσφυγική κρίση, βάσει στοιχείων. Και αυτό το κάνουμε όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλες τις χώρες - μέλη που περνάνε κάτι αντίστοιχο».

«Αν η αξιολόγηση πάει Μάιο - Ιούνιο καήκαμε. Δεν θα μπορούμε να μετατρέψουμε τον φαύλο κύκλο της οικονομίας σε ενάρετο κύκλο. Θα λείψουν μία εβδομάδα οι Θεσμοί, θα επιστρέψουν στα μέσα της άλλης εβδομάδας ίσως και μέχρι τέλη Φλεβάρη θα κλείσει η αξιολόγηση και θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος» είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. 
Πηγή: skai.gr