«Κλείνουμε άμεσα τα ανοιχτά μέτωπα» επιμένει ο Τσίπρας

Την πεποίθησή του ότι «πολύ σύντομα» θα κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα της αξιολόγησης, τους χρέους και του προσφυγικού, εκφράζει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, καλεί τους θεσμούς «να πάψουν να κωλυσιεργούν διαφωνώντας μεταξύ τους.»

Μπροστά στον «πιο δύσκολο κάβο» όπως ο ίδιος αξιολογεί την τρέχουσα συγκυρία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκτιμά πως μόλις κλείσουν αυτές οι προκλήσεις, «η Ελλάδα θα έχει γυρίσει σελίδα», με την κοινωνία όρθια.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, καλεί τους θεσμούς να πάψουν να κωλυσιεργούν διαφωνώντας μεταξύ τους, και επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του ότι δεν θα υπάρξει «καμία μείωση στις συντάξεις».

Για τις αγροτικέ
ς κινητοποιήσεις, απευθύνει εκ νέου πρόσκληση σε διάλογο ώστε «να διασφαλιστούν σοβαρές βελτιώσεις».

«Η διαπλοκή και το παλιό κομματικό κατεστημένο έχουν ονοματεπώνυμο» δηλώνει, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, για «θατσερικές κατευθύνσεις» και «ταξικό μίσος».

Παράλληλα κάνει λόγο για «απελπισμένη προσπάθεια» ευρύτερων κύκλων να ξαναζεστάνουν το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης», με ακατάσχετη εκλογολογία και υποκίνηση του κοινωνικού αυτοματισμού. Απάντηση στα σχέδια αυτά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι «σα σκληρή γροθιά».

Για το προσφυγικό, επαναλαμβάνει ότι το κλειδί βρίσκεται στην πλευρά της Τουρκίας και εξηγεί ότι η Ελλάδα δέχθηκε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, με ταυτόχρονη διασφάλιση σεβασμού των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Πηγή: skai.gr