Τηλεοπτικές άδειες: Οι υπηρεσίες του ΥΠΕΞ διαψεύδουν τον Νίκο Παππά

Το non – paper Παππά, σύμφωνα με το οποίο το καθεστώς αδειοδότησης και ο αριθμός των καναλιών που εκπέμπουν στην Ευρώπη, υποτίθεται πως είναι παρόμοια με τα ισχύοντα πλέον και στην Ελλάδα διαψεύδουν οι ελληνικές υπηρεσίες στο εξωτερικό.

Όπως αποκαλύπτει το liberal.gr, ενώ ο υπουργός Επικρατείας ισχυρίζεται ότι στην Γερμανία λειτουργούν μόλις έξι τηλεοπτικοί σταθμοί, σε σχετική επιστολή με αποδέκτη τον ίδιο που εστάλη στις 16/11/2015 και αριθμό πρωτοκόλλου Α.Π.: Φ.20.05/ 152 / KΦ, το γραφείο τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο τον ενημερώνει ότι υφίστανται συνολικά πενήντα επτά (57) τηλεοπτικοί σταθμοί σε λειτουργία στην γερμανική επικράτεια που εκπέμπουν με ψηφιακή, επίγεια ευρυεκπομπή (DVB.t) ενώ οι ιδιωτικοί σταθμοί που λειτουργούν υπό τις «προϋποθέσεις Παππά» είναι 32.

Ντοκουμέντα: Και οι υπηρεσίες του υπουργείου διαψεύδουν τον Νίκο Παππά

Σύμφωνα με το liberal.gr, αντίστοιχες επισημάνσεις έχει λάβει ο κ. Παππάς από όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που τον διαψεύδουν πανηγυρικά.

Παράλληλα, στο non paper, ο υπουργός Επικρατείας εσκεμμένα παραλείπει να αναφερθεί και στην διαδικασία αδειοδότησης που σε όλες τις δημοκρατικές χώρες γίνεται μέσω ανεξάρτητων αρχών, εκτός από το Λουξεμβούργο των 400.000 κατοίκων όπου γίνεται με το «μοντέλο Παππά», χωρίς όμως τίμημα. Ακόμα και στο μικρό Δουκάτο του Λουξεμβούργου, τα κανάλια που λειτουργούν νομίμως είναι 15!



Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και συνταγματολόγος, Κώστας Χρυσόγονος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο νόμος για τα τηλεοπτικά κανάλια να καταπέσει ως αντισυνταγματικός στα δικαστήρια.

Παράλληλα, την Παρασκευή δήλωσε ότι «στο Βέλγιο, από το οποίο έχω εμπειρία και έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα, γνωρίζω ότι εκπέμπουν κάποιες δεκάδες κανάλια. Σε άλλες χώρες είναι λιγότερα».




Πηγή: Πηγή: liberal.gr